ترکیه می خواهد از اسرائیل تاوان غزه را بگیرد

© AFP 2023Разрушенные здания в Хан-Юнисе
Разрушенные здания в Хан-Юнисе - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 02.05.2024
عضو شوید
ترکیه ممکن است در دادگاه سازمان ملل از اسرائیل تاوان ویران کردن شهر غزه را بخواهد.
به گزارش اسپوتنیک، روزنامه ملیت گزارش می دهد، که ترکیه که تصمیم گرفته است به شکایت افریقای جنوبی در برابر اسرائیل بپیوندد، ممکن است موضوع پرداخت تاوان تل آویو برای ویرانگری اش در نوار غزه را مطرح کند.
هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه روز چهارشنبه گفت، که انقره تصمیم رسمی برای پیوستن به شکایت افریقای جنوبی در برابر اسرائیل در دیوان بین المللی دادگستری لاهه گرفته است.
Территории вокруг больницы Аль-Шифа в Газе после того, как израильские военные покинули комплекс, Палестина - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 30.04.2024
سازمان کمک رسانی غزه: شمار جان باختگان بیش از 44 هزار نفر است
این نشریه با اشاره به کارشناس امت گوزوگوزلی می نویسد: "در دادگاه بعدی که شامل ترکیه می شود، آشکارتر خواهد شد که این پرونده شامل جنایت نسل کشی است، که اسرائیل در تعهدات خود به عنوان یک کشور برای جلوگیری از ارتکاب نسل کشی اش از سوی اسرائیل کوتاهی کرده است و موضوع تاوان مطرح خواهد شد".
این نشریه خاطرنشان می کند، که ترکیه نقش اصلی را در این محاکمه ایفا خواهد کرد و استدلال های ارائه شده توسط کشورهای حامی اسرائیل را رد می کند و دادگاه را در تعریف، تفسیر و تدوین هنجارهای قانونی راهنمایی می کند.
در گزارش این روزنامه آمده است: "مشارکت ترکیه در این موضوع نیز وضعیتی را ایجاد خواهد کرد که برابری طرفین را تضمین و برقرار خواهد کرد. زیرا ترکیه با اقدام بی طرفانه به دادگاه کمک می کند تا عدالت را در اینجا برقرار کند. او نظرات و نتایج خود را ارائه خواهد کرد. بنابراین، حتی اگر مستقیماً طرف دعوا نباشد، مداخله وی به هیچ وجه تأثیری بر تساوی طرفین در برابر دادگاه نخواهد داشت. به عبارت دیگر، در نهایت، مداخله (ترکیه) در پرونده به این معناست که نقش اصلی هیئت قضایی در تفسیر محتوای خود کنوانسیون نسل کشی و تعیین محدوده آن، در جریان در تفسیر احکام درست عمل کنند".
در 29 دسمبر 2023، افریقای جنوبی بر اساس کنوانسیون نسل کشی در دادگاه بین المللی لاهه در مورد وضعیت نوار غزه شکایتی را علیه اسرائیل تسلیم کرد و از دادگاه خواست تا اقدامات موقت علیه مقامات اسرائیلی اتخاذ کند. افریقای جنوبی خاطرنشان کرد که اقدامات اسرائیل علیه فلسطینیان در نوار غزه "نقض تعهدات مندرج در کنوانسیون نسل کشی" است. بر اساس بیانیه این کشور افریقایی، "اقدامات و بی‌عملی‌های اسرائیل ماهیت نسل‌کشی است، زیرا آنها با هدف خاصی انجام می‌شوند تا فلسطینیان در نوار غزه را به عنوان بخشی از ملیت و نژاد فلسطینی‌ها و گروه قومی نابود کنند".
دیوان بین المللی دادگستری در لاهه در 26 جنوری تصمیمی موقت در مورد ادعای افریقای جنوبی مبنی بر درخواست اقدامات موقت در برابر اسرائیل به دلیل نسل کشی ادعایی در نوار غزه صادر کرد. دادگاه به اسرائیل دستور داد تا تمام اقدامات را برای جلوگیری از نسل‌کشی در نوار غزه، مجازات درخواست‌های نسل‌کشی علیه فلسطینی‌ها، اطمینان از جریان کمک‌های بشردوستانه به ساکنان این منطقه و اطمینان از حفظ مدارک مربوط به ادعاهای مربوط به اقدامات علیه فلسطینی‌ها و افرادی که در کنوانسیون در مورد نسل کشی توصیف شده اند، انجام دهد.
در عین حال، دادگاه سازمان ملل اسرائیل را موظف به توقف عملیات نظامی خود در نوار غزه که افریقای جنوبی در شکایت خود خواستار آن بود، نکرد. با توجه به وخامت اوضاع بشردوستانه در نوار غزه، دادگاه سازمان ملل متحد در 28 مارچ به اسرائیل دستور داد تا تمام اقدامات لازم را برای اطمینان از جریان بدون مانع کمک های بشردوستانه از جمله آب و غذا به غزه و تضمین شرایطی که نیروهای مسلح اسرائیل تحت آن قرار دارند، انجام دهد.
یادآوری می کنیم، که صبح روز 7 اکتوبر 2023 میلادی (شنبه) اسرائیل مورد یورش موشکی بی پیشنه ای از سوی نوار غزه قرار گرفت. سرویس مطبوعاتی ارتش اسرائیل اعلام کرد که بیش از 3 هزار موشک شلیک شده است. افزون بر این، شبه نظامیان حماس پس از یورش های موشکی گسترده، به مناطق مرزی در جنوب اسرائیل نفوذ کردند.
شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس روز شنبه از عملیات طوفان الاقصی در برابر اسرائیل خبر داد. ارتش اسرائیل از آغاز عملیات آهنین بر حماس در نوار غزه خبر داد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل، در خطاب به ملت، اعلان جنگ کرد و گفت کشور در وضعیت جنگی قرار دارد و دستور بسیج گسترده صادر شده است. ارتش اسرائیل در حال پاکسازی مناطق پرجمعیت است.
نیروهای دفاعی اسرائیل گزارش دادند که از آغاز عملیات جنبش فلسطینی حماس، بیش از 4500 موشک از نوار غزه به سوی اسرائیل شلیک شده است.
گردان های القسام (شاخه نظامی حماس) اعلام کردند که ده ها سرباز و افسر اسرائیلی را اسیر کرده اند.
میخائیل بوگدانوف معاون وزیر امور خارجه روسیه به اسپوتنیک گفت: روسیه از اسرائیل و فلسطین می خواهد آتش بس را اعلام کنند و به پشت میز مذاکره بازگردند.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه پیشتر بر لزوم توقف فوری خونریزی بین اسرائیل و فلسطین تاکید کرده و از طرفین خواسته بود تا عملیات نظامی را متوقف کنند. به گفته وی، حل مشکل فلسطین تنها بر اساس قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد که مستلزم همزیستی دو کشور است امکان پذیر است.
میخائیل بوگدانوف معاون وزیر امور خارجه روسیه در این خصوص گفت که روسیه از اسرائیل و فلسطین می خواهد آتش بس اعلام کنند و به پشت میز مذاکره بازگردند. واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفت که در نشست غیرعلنی شورای امنیت درباره درگیری فلسطین و اسرائیل، روسیه خواستار توقف فوری درگیری‌ها و گذار به مذاکرات اساسی شد.
مناقشه فلسطین و اسرائیل، مرتبط با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1947، ایجاد دو کشور - اسرائیل و فلسطین را تعیین کرد، اما فقط اسرائیل ایجاد شد. اسرائيل ضمن اعلام موافقت با اصل دو دولت، تا کنون اراضي فلسطين را به طور كامل آزاد نكرده است.
از21 تا پایان نومبر 2023، به گزارش یونیسف، یک میلیون کودک در نوار غزه امنیت غذایی ندارند.
وزارت بهداشت غزه گزارش داد که تا 15 اپریل 2024، شمار کشته شدگان یورش های اسرائیل به نوار غزه از 34 هزار نفر گذشت و بیش از 77 هزار نفر زخمی شدند.
دیوان بین المللی دادگستری در لاهه در 26 جنوری تصمیمی موقت در مورد ادعای افریقای جنوبی مبنی بر درخواست اقدامات موقت علیه اسرائیل به دلیل نسل کشی ادعایی در نوار غزه صادر کرد. این دادگاه به اسرائیل دستور داد تا تمام اقدامات را برای جلوگیری از نسل کشی در نوار غزه انجام دهد
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала