چین رسماً توافقنامه ایجاد بانک توسعه بریکس را تصویب کرد

عضو شوید
چین آخرین موانع را از سر راه ایجاد بانک بریکس برداشته است

قبلاً شرکت کنندگان بریکس — روسیه، هند، برازیل و جمهوری آفریقای جنوبی آنرا تصویب کردند. انتظار می رود به تاریخ 7 جولای سران این بانک، در مسکو ملاقات نمایند.

کشور های بریکس بانک توسعه را بعنوان نهاد جایگزین بانک جهانی و صندوق بین المللی پول دادن وام برای جهت پروژه های سودمند خارجی میباشد. در قوم  اول هدف از تشکیل این بانک تامین پولی پروژه های خارجی است. این امر به بریکس امکان خواهد داد که منافع  خود را مشترکا در خارج پیشرفت دهند. "یاکوف برگر"  کارشناس انستیتوت مطالعه شرق دور به "اسپوتنیک" گفت تصویب کنونی توافقنامه تشکیل این بانک از طرف چین، فقط پیشبرد منافع اقتصادی چین نیست. وی در توضیح اظهار کرد:

"این گام پولی و سیاسی چین است زیرا این کشور طبعا مایل است مناسبات اقتصادی و روابط با نیرو های سیاسی را متنوع کند و برای این منظور مراکز جایگزین تشکیل می شوند. گام کنونی چین به معنای تصمیم گیری در راه محو آقایی و عظمت طلبی بانک جهانی و صندوق بین المللی پول با برتری آمریکا و اتحادیه اروپا  است. بریکس برای تامین پولی پروژه های متفاوت  یک نهاد جایگرین را ایجاد می کند و  بدین طریق به ایده چند قطبی بودن جهان جامه عمل پوشانده می شود. موجودیت این بانک ضامن رشد مراکز نیرو و خودداری از عظمت طلبی خواهد بود".

دکتر یوانژه معاون مرکز چینی مطالعات بریکس در باره علاقه چین به بانک توسیه بریکس چنین گفت:

"به نظر من، عایدات حاصله از فعالیت بانک توسعه بریکس قابل توجه خواهد بود. اهادف اقتصادی بریکس آشکار است.  همکای های کشور های بریکس در ساحات متفاوت پیشرفت می کند ولی جوانب اساسی آن اقتصاد است. می توان حدس زد که از فیض گروه بریکس که نمایندگان کشور های رو به انکشاف و دارای بازار های در حال توسعه می باشند، حق رائی این کشور ها در جامعه جهانی هر روز رساتر خواهد شد. بانک توسعه بریکس برای همکاری اقتصادی کشور های این گروه با بقیه کشور های روبه انکشاف شرایط بیش از پیش مساعد  را  فراهم خواهد آورد".

نماینده روسیه رئیس اول شورای حکام بانک خواهد بود و صدر اول شورای مدیران نماینده برازیل و رئیس اولش نماینده هند خواهد بود. این بانک دارای مقر خود در شانگهای و مرکز منطقه ای در آفریقای جنوبی خواهد بود. به عقیده "آلکساندر سالیتسکی" محقق انستیتوت اقتصاد جهانی آکادمی علوم روسیه این ساختار تشکیلاتی ضامن برابری اعضا و احتساب منافع شان خواهد بود. با این حال نقش اول در این بانک و بانک سرمایه گذاری زیر ساخت آسیا با چین خواهد بود. وی در توضیح این ادعا گفت:

"چین به همه جهانیان ثابت کرد که همه  ابتکارات خود را به سرعت با تخصیص پول تحکیم می کند. نکته دیگر — بخش چشمگیر پروژه های زیربنایی در طرح هایی است که با کمک و یا به ریاست چین تهیه شده اند. زیربنا های احداث شده  بازار کشور هایی را توسعه می دهند که هنور قوانین بازار آزاد را نه آموخته اند و مساعدت چین در این عرصه از اهمیت خاصی برخوردار است. و نه فقط برای شرکای عضو بریکس. از این نظر توسعه طلبی چین با جهانی کردن کشور ها از طرف غرب فرق می کند که در آن موارد جهانی کردن پولی کشور ها بوسیله  غرب موجب بروز زد و خورد های ناگوار در آنها می شد".

امروز روسیه در صدر بریکس قرار دارد. 9 —10  جولای نشست سران بریکس در شهر روسی "اوفا"  برگزار می شود. قبلاً ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اعلام کرد که مسکو در این نشست سران قصد دارد به آغاز کار های عملی بانک توسعه بریکس و صندوق ذخایر اسعار دستیابی شود.

 

 

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала