شانگهای: نوبت بررسی اوضاع ایران و افغانستان فرا رسید

© AFP 2023 / Photohost اشرف عني
اشرف عني - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
پوتین در خصوص دورنما افغانستان به شانگهای را با اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان بحث نمود

مهمترین رویداد هفته گذشته، اجلاس سران بریکس و سازمان شانگهای در شهر اوفه جمهوری باشقرستان فدراسیون روسیه بود. خبر الحاق هند و پاکستان را به سازمان شانگهای اعلام کردند و ولادیمیر پوتین دیدارهایی با روسای جمهور ایران و افغانستان داشت.

یکی از موضوعات اصلی نشست، مساله تامین امنیت و ثبات در منطقه آسیای مرکزی و مقابله با «انقلاب های رنگی» بود.

استراتژی های ویژه ای برای مبارزه با انقلاب های «رنگی» در چارچوب سازمان همکاری های شانگهای اتخاذ نخواهند شد، زیرا کشورهای عضو این سازمان در آینده انتظار چنین رویدادهای را ندارند. دیمیتری مزینتسف منشی عمومی سازمان در نشست بریکس و شانگهای به خبرنگار سپوتنیک گفت که  دول عضو سازمان شانگهای در آینده کار خواهند کرد تا ثبات در منطقه حفظ شود. وی در ادامه توضیح می دهد:

«ما میکانیزم کاری انقلاب رنگی را نداریم، ولی روی آن به طور منظم کار میکنیم تا بتوانیم در مقابل چالش ها و تهدیدات در عرصه امنیت و ثبات آماده باشیم و قطعاً عوامل مشخصی را در این برنامه در نظر می داریم، اما انتظارات و نگرانی های خاصی وجود ندارد، زیرا وضع درمنطقه آرام است».

منشی سازمان خاطر نشان کرد که شانگهای همه روزه آرام و بدون واکنش عاجل به اوضاع سیاسی کار خود را پیش می برد و از شرایط، استفاده نموده با کسی بازی نمی نماید، اما آنرا در نظر میگرد.

منشی عمومی سازمان به خبرنگار اسپوتنیک گفت: «در شانگهای میکانیزم تعامل برای تامین امنیت و ثبات منطقه به توازن رسیده است. این میکانیرم شامل مبارزه با افراطی گرایی، جدایی طلبی، تروریزم، قاچاق سلاح و مواد مخدر، جنایات سازمان یافته بین المللی و مهاجرت غیرقانونی می شوند».

مزینتسف همچنین گفت که تعداد درخواست ها برای دریاف جایگاه های مختلف در شانگهای نشان از اعتبار سازمان دارد. وی توضیح داده گقت:

«ما امروز درخواست های متعدد عضویت حیثیت مختلف در سازمان را با خود داریم، درخواست هایی از هند، ایران، پاکستان برای دریافت حق کامل عضویت در شانگهای را بدست داریم. بلاروسیه، آذربایجان، ارمنستان و کمبوجیا، سوریه، مصر، جمهوری مالداویا و برخی کشورهای دیگر خواهان عضویت به عنوان ناظر و شریک این سازمان استند. سری لانکا نیز می خواهد در سازمان جایگاه خود را بهبود بخشد. برای ما دریافت این تعداد درخواست اهمیت زیادی دارد. این مساله شاخصی است برای سازمانی زنده، پویا و در حال توسعه که اعتبار و نفوذش در منطقه افزایش پیدا می کند».

هیچ بعید نیست که به دنبال هند و پاکستان، ایران و افغانستان هم درخواست های مشابه بدهند. روسیه از مناسبات قابل اعتماد با ایران حمایت می کند. ولادیمیر پوتین این سخنان را در دیدار دوجانبه خود با حسن روحانی رئیس جمهور ایران در اوفه گفت:

«ایران پاتنر عنعنوی و قابل اعتماد ما در منطقه است. علی رغم تمام مشکلات موجوده در اقتصاد جهانی و محدودیت هایی که برای همه آشکار است، مناسبات ما در حال توسعه بوده و پیشرفت در این عرصه جریان دارد،. طی یک سال گذشته، بطور مثال دوران کالا بالا رفته، اگر چه این رشد زیاد نیست. این جریان در سه ماهه اول سال حفظ شده است. وزرای خارجی به طور فعال کار می کنند و مواضع خود را هماهنگ ساخته، روابط بین پارلمانی را توسعه می دهند. به طور عموم، از اینکه مناسبات رو به توسعه است، ما کاملاً راضی هستیم ».

علاوه بر این، رهبر کشور در خصوص دورنما افغانستان به شانگهای را با اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان بحث کرد.

 

 

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала