نماز جمعه در مسجد زنان در دنمارک

© REUTERS / Maxim Shemetov Мусульманка напротив Московской соборной мечети
Мусульманка напротив Московской соборной мечети - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
یک روزنامه انگلیسی با اشاره به افتتاح یک مسجد زنانه در مرکز دنمارک برای به چالش کشیدن مؤسسات و نهادهای دینی، تأکید کرد که امام جماعت مسجد مذکور در کپنهاگ یک زن است.

شبکه العالم به نقل از روزنامه "گاردین" روز شنبه در مطلبی نوشت: این‌بار نماز جمعه کاملا متفاوت بود، به صورتی‌که خارج از نمازخانه یک زن درحال شیردادن به نوزاد خود بود و یک زن دیگر در حال آرایش.. اما ناگهان اذان با صدای یک زن به گوش رسید.

گاردین، نماز جمعۀ زنانه کپنهاگ را تاریخی توصیف کرد و نوشت: این نخستین بار بود که در این شهر و همچنین کشورهای اسکاندیناوی یک زن امام جماعت می شود. 
به نوشتۀ گاردین، بیش از 60 زن در مسجد موسوم به "مریم" این نماز را اقامه کردند. این مسجد بالای یک رستوران فست فود در پایتخت دانمارک قرار دارد و "افراد داوطلب" تا آخرین ساعات پنجشنبه شب برای تجهیز و مراسم افتتاح این مسجد مشغول بودند.
"رفعت خنکان" در نخستین نماز جماعت زنانه، اذان گفت و به مناسبت افتتاح مسجد مذکور سخنرانی کرد، و زنی به نام "صالحه ماری فتاح" هم خطبه جمعه را خواند!
اما موضوع قابل توجه در این نماز جمعۀ عجیب، این بود که طبق اذعان گاردین، در این نماز جماعت، زنانی از ادیان دیگر و حتی زنان ملحد و بی دین حضور داشتند. این افراد همگی برای شرکت در نماز جمعه و افتتاحیه مسجد دعوت شده بودند.
مسجد مریم در فبروری گذشته افتتاح شد، اما این نخستین بار بود که در این مسجد نماز جماعت خوانده می‌شود.
از زمان افتتاح این مسجد، 5 مراسم عقد در آنجا برگزار شده است که البته مسجد شروط خاصی را برای عقد مطرح کرده است: ممنوع بودن چند همسری، حق طلاق زن، باطل شدن ازدواج در صورت خشونت روحی یا جسمی، حق مساوی زن و مرد درخصوص کودکان درصورت طلاق.
رفعت خنکان به روزنامه گاردین گفت: یکی از اهداف مسجد، به چالش کشیدن مردان در "نهادهای دینی" است.
وی با این ادعا که "مردان نهادهای دینی اسلامی را تحت کنترل دارند" مدعی شد: "یکی از اهداف مسجد به چالش کشیدن تفسیرهای مردانه از قرآن است."!!
خنکان همچنین مدعی شد که با مخالفت های از سوی بعضی نزدیکان و دوستان مواجه شد، ولی پدرش با این امر مخالف نیست و همواره از او حمایت کرده است.
پدر خنکان از پناهجویان سوری است که پس از آغاز بحران و جنگ علیه این کشور، به دنمارک رفت.
مادر خنکان نیز دنمارکی و مسیحی است.
البته طبق نوشتۀ گاردین، خنکان پس از فارغ التحصیلی در دمشق، در سال 2000 به کپنهاگ بازگشته بود.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала