آیا استراتژی جدید آمریکا در افغانستان شامل اقدام علیه پناهگاه تروریست‌ها در پاکستان خواهد شد؟

© REUTERS / Mike Blakeجیمز ماتیس
جیمز ماتیس - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
رئیس سابق ستاد ارتش افغانستان درباره استراتژی جدید واشنگتن گفت که اگر آمریکا واقعا مایل به شکست تروریسم است، باید پاکستان را نیز در استراتژی جدید خود لحاظ کند و روابط با این کشور را مورد ارزیابی مجدد قرار دهد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از تسنیم، مقامات کنونی و سابق امنیتی و قانون‌گذاران افغانستان از تغییر استراتژی احتمالی آمریکا در افغانستان استقبال می‌کنند. پیش‌بینی می‌شود که این استراتژی بر نابودی پناهگاه‌های تروریست‌ها در پاکستان متمرکز باشد.
مقامات افغان بطور خوشبینانه‌ای اظهارات جنرال «جیمز ماتیس» وزیر دفاع آمریکا در هفته جاری را ارزیابی می‌کنند.
جنرال ماتیس در اظهارات خود به بخشی از استراتژی منطقه‌ای واشنگتن و اقدام علیه شبه‌نظامیان متمرکز بر واقعیت‌های جغرافیایی اشاره کرد و اینکه دشمن از کجا در حال جنگ است و یا عاملان جنگ افغانستان تنها به این کشور محدود نمی‌شوند را نیز یادآور شد.
جنرال «شیر محمد کریمی» رئیس سابق ستاد ارتش افغانستان نیز در این باره گفت که اقدام آمریکا مبنی بر واکنش به پناهگاه‌های طالبان در پاکستان تاثیر بسیار مثبتی در تغییر روند جنگ افغانستان به نفع حکومت خواهد داشت.
کریمی به «رادیو آزادی» گفت: یکی از مشکلات ما این بود که چون پاکستان و آمریکا متحدین سنتی یکدیگرند، این سبب یکجانبه‌نگری آمریکا و ندیدن نگرانی‌های افغانستان می‌شد.
وی در ادامه تصریح کرد: اگر آمریکا واقعا مایل به شکست تروریسم است، باید پاکستان را نیز در استراتژی جدید خود در قبال افغانستان لحاظ کند و روابط با پاکستان را مجددا مورد ارزیابی قرار دهد.
جنرال کریمی تلاش دارد تا آمریکا و همتایان خود در ناتو را متقاعد کند که بدون پرداختن به پناهگاه‌های تروریست‌ها در پاکستان، پیروزی در جنگ افغانستان ممکن نیست.
وابستگی آمریکا و ناتو به پاکستان به عنوان مسیر اصلی ارسال تدارکات به نیروهای مستقر در افغانستان، آنها را از اقدام علیه پناهگاه‌های مخالفان در مرزهای غربی پاکستان و در مجاورت افغانستان باز داشته است.
«دولت وزیری» سخنگوی وزارت دفاع افعانستان نیز گفته است که شکست واشنگتن برای مقابله با حمایت پنهان پاکستان از گروه‌های شبه‌نظامی، باعث طولانی شدن بحران افغانستان شده است.
وی نیز به رادیو آزادی گفته که در استراتژی جدید، آمریکا باید پاکستان را تحت فشار قرار دهد تا از حمایت تروریست‌ها دست بکشد.
«نجیبه حسینی» نیز که یکی از اعضای مجلس سنای افغانستان است که نظر وزیری را تصدیق می‌کند.
از سوی دیگر، اسلام‌آباد نیز شدیدا در تلاش است تا طوری وانمود کند که به ایجاد صلح در همسایه غربی خود علاقه‌مند است.
«سرتاج عزیز» مشاور «نواز شریف» نخست‌وزیر پاکستان در امور خارجه می‌گوید که روند تسهیل روابط اسلام‌آباد و چین در پی بهبود روابط با کابل است.
عزیز گفت: نواز شریف و اشرف غنی دیدار بسیار خوبی در آستانه قزاقستان داشته و توافق کردند تا مقصر خواندن یکدیگر در بحران‌های داخلی کشورهای خود را متوقف کرده و برای ایجاد و بازگرداندن اعتماد، تلاش کنند.
این در حالی است که رئیس ستاد ارتش پاکستان جنرال «قمر جاوید باجوا» طی دیداری از پیشاور پاکستان که شهری واقع در شمال غربی پاکستان است، افغانستان را کشور برادر و تروریسم را دشمن مشترک دو کشور خواند.
با این حال، در بیانیه ارتش پاکستان و در اقدامی واضح برای تحت تاثیر قرار دادن رویکرد جدید آمریکا در افغانستان، باجوا اخطار داد که اقدامات یک‌جانبه مانند حملات موشکی نتیجه عکس خواهد داشت و این حملات بر خلاف روح همکاری و اشتراک اطلاعاتی است.
«مایکل مولن» رئیس ستاد ارتش سابق آمریکا نیز در سال 2011 شبکه حقانی را «بازوی حقیقی» سازمان اطلاعاتی ارتش پاکستان خوانده بود.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала