نماینده ایران از وزیر خارجه امریکا در سازمان ملل شکایت کرد

© REUTERS / Mike Segarنماینده ایران از وزیر خارجه امریکا در سازمان ملل شکایت کرد
نماینده ایران از وزیر خارجه امریکا در سازمان ملل شکایت کرد - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
سفیر ایران در سازمان ملل در نامه ای به سرمنشی عمومی این سازمان، اظهارات اخیر وزیر خارجه آمریکا مبنی بر تلاش برای هموار کردن راه انتقال قدرت در ایران را گواه روشنی از مداخله جویی واشنگتن دانست.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از مهر، غلامعلی خوشرو سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل روز دوشنبه در نامه ای به آنتونیو گوترش سرمنشی عمومی این سازمان، توجه وی را به اظهارات روز ۲۴ جوزا ماه رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا جلب کرد.
در نامه خوشرو آمده است: رکس تیلرسون، وزیر امورخارجه ایالات متحده، در سخنان خود در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان این کشور در روز 24 جوزا ۱۳۹۶ چنین گفته است: « سیاست ایالات متحده در قبال ایران… تلاش در جهت حمایت از عناصری در داخل ایران است که باعث انتقال مسالمت آمیز قدرت در آن کشور گردد. آن عناصر همانطور که به یقین می دانیم، آنجا هستند.»
وی سخنان وزیر خارجه ترامپ را مبین طرحی مداخله جویانه و گستاخانه خواند که با تمامی هنجارها و اصول حقوق بین الملل و نیز متن و روح منشور ملل متحد مغایرت دارد و رفتاری غیرقابل قبول در روابط بین الملل به شمار می رود.
نماینده کشور ایران در این نامه تصریح کرده است که این اظهارات همچنین نقض صریح قرارداد الجزایر ۱۹۸۱ و دیگر تعهدات معاهداتی ایالات متحده آمریکاست که این کشور را متعهد به سیاست عدم مداخله مستقیم یا غیرمستقیم، سیاسی یا نظامی، در امور داخلی ایران دانسته و در آن تاکید شده است که آمریکا در آینده نیز باید چنین تعهداتی را دنبال کند و به آن پایبند بماند.
خوشرو در این نامه اش تاکید کرده است که: مردم ایران بارها اثبات کرده اند که تنها خود برای سرنوشتشان تصمیم می گیرند و از این رو، تلاش های آمریکا برای مداخله جویی در امور داخلی ایران محکوم به شکست است. وی تاکید کرده است که مردم ایران از زمان انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ آموخته اند، چگونه نیرومند و مستقل باقی بمانند.
در پایان این نامه آمده است: ایران از همه دولت ها انتظار دارد، چنین سیاست های پوچ و ناشایستی را محکوم کرده و از دولت امریکا بخواهند مسئولانه عمل کند و به اصول منشور ملل متحد و حقوق بین الملل پایبندی نشان دهد.
سفیر این کشور همچنین خواستار درج این نامه به عنوان سندی در شورای امنیت سازمان ملل و توزیع آن در میان اعضا این شورا شده است.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала