قطر به دنبال اجماع جهانی در مقابل ریاض

© REUTERS / Naseem ZeitoonA view shows buildings in Doha, Qatar, June 9, 2017.
A view shows buildings in Doha, Qatar, June 9, 2017. - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
دوحه در حالت فعلی از تقسیم بندی و انتخاب مجدد شرکای استراتژیک اجتناب می‌ کند چراکه نمی ‌خواهد اجماع عربی علیه آن بیش از پیش برجسته شود.

به گزارش اسپوتنیک، علی ‌اکبر اسدی کارشناس مسایل عربستان در تشریح سخنان اخیر وزیر خارجه قطر و رد درخواست‌های 13 گانه عربستان و هم‌ پیمانان آن، گفته است که، یکی از مهمترین جنبه‌ های بحران عربستان و قطر تلاش ریاض برای اعمال فشار کشورهای حاشیه خلیج فارس بر دوحه است. به‌ گونه‌ای که سعودی‌ها قصد دارند با برچسب تروریسم بر قطر به این کشور فشار بیاورند و یکی از شروط 13 گانه مطرح شدن موضوع قطع ارتباط دوحه با گروه‌های تروریستی است.
به گفته وی، عربستان قصد دارد تا بتواند از این طریق یک گفتمان جهانی علیه قطر به وجود بیاورد و دوحه را به زانو در بیاورد. واقعیت این است که اگر چه قطر به نوعی حامی تروریست‌ها بوده است اما عربستان سعودی هم در امتداد قطر به دنبال حمایت از تروریست ‌ها بود و حتی در برهه‌ای از قطر پیشی گرفت. لذا دوحه سعی دارد با طرح چنین مطالبی اولاً ریاض را به عنوان حامی بزرگ تروریسم معرفی کند و از جهت دیگر تلاش می‌کند برای خنثی کردن اقدام ‌های عربستان، افکار عمومی را متوجه خود کند.
قطر بر اساس اطلاعات ابتدایی که در دوران اوباما در خصوص قانون جاستا علیه عربستان وضع شد، می‌خواهد پرستیژ عربستان در نظر اروپایی‌ها را خدشه ‌دار کند.
تحلیلگر مسائل با اشاره به کنشگری وزیر خارجه قطر در خصوص تحت تاثیر قرار دادن جامعه جهانی علیه عربستان بیان کرد: موضوع دیگر بحث محدود کردن شبکه الجزیره است که در فهرست درخواست‌های 13 گانه عربستان و متحدان این کشور مطرح شده است. باید توجه داشته باشیم که چنین موضوعی در غرب و خصوصاً در میان کشورهای اروپایی خریدار ندارد و دوحه در صدد است که بتواند نگرش منفی عربستان در خصوص بحث رسانه‌های آزاد را علیه سعودی‌ها در مقیاس جهانی به تصویر بکشد.
اینکه دیده می‌شود وزیر خارجه قطر با "زیگمار گابریل" همتای آلمانی خود دیدار و گفت‌وگو می‌کند و از سوی دیگر در "اندیشکده چتم هاوس" بریتانیا حاضر می‌شود و علیه سیاست‌های عربستان سخنرانی می‌کند، نشان از تمایل نزدیک شدن دوحه به کشورهای اروپایی دارد. چرا‌که قطر به خوبی می‌داند اروپایی‌ها رویکردهای جهانی ترامپ را قبول ندارند و آمریکا در حالت فعلی نزدیک‌ ترین و مهمترین حامی عربستان به شمار می‌رود؛ از این جهت قطر درصدد است تا بتواند اروپایی‌ها را علیه آمریکا و عربستان به سمت خود جلب کند.
وی در پایان گفت که، قطر در حالت فعلی از تقسیم بندی و انتخاب مجدد شرکای استراتژیک اجتناب می ‌کند و دلیل آن این است که به خوبی می ‌داند در صورت انجام چنین کاری، کشورهای حاشیه خلیج فارس اقدام به اعمال فشار بیشتر بر قطر خواهند کرد اما این بدان معنی نیست که قطر شروط عربستان را قبول کند.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала