هدف نشست مسکو از سوی شرکت کنندگان توضیح داده شد

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova /  مراجعه به بانک تصاویر شرکت‌کننده‌گان نشست مسکو: هدف این نشست تصعیف نظام نیست
شرکت‌کننده‌گان نشست مسکو: هدف این نشست تصعیف نظام نیست - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
شرکت کننده‌گان این نشست، می‌گویند که در این نشست آجندای مشخصی وجود ندارد و بیشتر کوشیده خواهد شد تا به طالبان فهمانده شود که در روند گفت وگوهای صلح دست آوردهای سال‌های پسین باید حفظ شوند.

به گزارش اسپوتنیک، شماری از شرکت‌ کننده‌گان نشست مسکو، می‌گویند که این نشست ازبهر تضعیف نظام افغانستان نیست و در واقع ادامۀ تلاش‌های زلمی خلیل‌زاد در راستای صلح افغانستان خواهد بود.
قرار است نشست مسکو، امروز و فردا "5 و 6 فبروری" با حضور شماری از سیاسیون افغانستان و رهبران ارشد گروه طالبان برگزار شود.
در این نشست، قرار است در حدود هفتاد تن مشمول سیاسیون افغانستان و ده نمایندۀ طالبان شرکت کنند و در بارۀ صلح در افغانستان گفت‌وگو کنند.
حامدکرزی، رییس‌جمهور پیشین، محمدیونس قانونی، معاون پیشین رییس‌جمهور، محمدحنیف اتمر، مشاور پیشین امنیت ملی رییس‌جمهور، عطامحمد نور و محمد اسماعیل خان از اعضای رهبری جمعیت اسلامی، محمدمحقق، رهبر حزب وحدت اسلامی، سیدحامد گیلانی، رهبر حزب محاذ ملی، یک عضو حزب اسلامی گلبدین حکمتیار، عبدالسلام ضعیف، عضو پیشین گروۀ طالبان و ذبیح‌الله مجددی، پسر حضرت صبغت‌الله مجددی از چهره‌های مطرحی استند که در این نشست دعوت شده‌اند. 

عبدالله عبدالله در مورد نشست مسکو خوشبین است - اسپوتنیک افغانستان
عبدالله عبدالله در مورد نشست مسکو خوشبین است

شرکت کننده‌گان این نشست، می‌گویند که در این نشست آجندای مشخصی وجود ندارد و بیشتر کوشیده خواهد شد تا به طالبان فهمانده شود که در روند گفت وگوهای صلح دست آوردهای سال‌های پسین باید حفظ شوند.
این شرکت کننده‌گان، می‌پذیرند که حکومت روسیه در سازماندهی این نشست نقش بنیادین را دارد، اما روزگذشته هیئت سیاسیون کشور برای این نشست، گفتند که این نشست از سوی شورای مهاجرین افغان در روسیه برگزار خواهد شد.
وحید مژده، یکی از شرکت کننده‌گان نشست مسکو گفت: "به هیچ صورت این مذاکرات به ضد کدام جهتی نیست. نه هدفش تضعیف نظام است و نه هم تضعیف حرکت صلحی که آقای خلیل‌زاد آغاز کرده است."
نظرمحمد مطمین، شرکت کنندۀ دیگر نشست مسکو نیز افزود: «پیام من به طالبان این خواهد بود که در هنگام گفت وگوها نرمش از خودشان نشان بدهند تا این مشکل جنگ در افغانستان حل شود.»
در این نشست، سه زن نیز شرکت می‌کنند و نخستین بار خواهد بود که زنان کشور هم به گونۀ مستقیم پیام‌های شان را به طالبان برسانند.
لیلا جعفری، یکی از این زنان است: "من می‌خواهم به آنان بگویم که زنان شما هم قربانی بوده است و در این‌سو هم زنان قربانی بوده‌اند و در نهایت زنان بیشترین قربانی را داده‌اند و نمی‌خواهیم دیگر قربانی باشیم."
در همین حال، عبدالله عبدالله، رییس‌اجراییه حکومت در واکنش به شرکت سیاسیون در این نشست می‌گوید که این سیاسیون باید محوریت دولت را نادیده نگیرند: "فعالان سیاسی حق دارند در هرجایی با طالبان بنشینند. اما محوریت دولت، نباید نفی و نادیده گرفته شود. چنین دیدارهایی، طالبانِ لجوج را لجوج‌تر می‌گرداند. چنانچه چهره‌های سیاسی در اعلامیه‌یی گفتند که از جمهوریت و دست‌آوردها دفاع خواهند کرد، امیدواریم این نشست روزنه‌‌یی را برای گفت‌وگوهای بین‌الافغانی باز کند."
اما شماری از سیاسیون دیگر در کشور، برگزاری نشست مسکو و شرکت سیاسیون در آن را نقد می‌کنند.
نشست مسکو قرار است دو روز ادامه یابد، طالبان هم در اعلامیه‌یی گفته اند که در این نشست یک هیئت ده نفری این گروه به ریاست عباس ستانکزی، رییس پیشین دفتر طالبان در قطر، شرکت خواهد کرد.

 

 

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала