خلیل‌زاد: گفتگو با طالبان پایان جنگ درافغانستان نخواهد بود

© Photo / AMB Zalmai Khalilzadخلیلزاد
خلیلزاد - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
نماینده ویژه امریکا در گفتگو‌های صلح افغانستان گفت هرگونه توافق صلح با طالبان افغانستان به اعلام آتش‌بس دائمی و تعهد به پایان دادن به جنگ طولانی مدت این کشور بستگی دارد.

به گزارش اسپوتنیک، زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان توافق با طالبان را یک صلح نسبی می‌داند و می‌گوید که صلح با طالبان به معنای پایان جنگ در افغانستان نخواهد بود.
آقای خلیل‌زاد، در یک گفت‌وگو با طلوع‌نیوز می‌گوید که اجماع بین‌الملی دربارۀ افغانستان به میان آمده‌است اما در این باره اجماع منطقه‌یی تاکنون شکل نگرفته‌است.
خلیل‌زاد بیان داشت: «یک قدم خوب که برداشته شده و من از آن راضی هستم، این است که یک اجماع بین‌المللی — اروپا، چین، روسیه و امریکا — صورت گرفته‌است. موضوع افغانستان پیچیده‌گی‌های زیاد دارد؛ مسایل داخلی، منطقه‌یی و بین‌المللی دارد.  

کرزی: نشست مسکو به سادگی هماهنگ شد، چرا نشست دوحه نشد؟ - اسپوتنیک افغانستان
کرزی: نشست مسکو به سادگی هماهنگ شد، چرا نشست دوحه نشد؟

او می‌افزاید که در هفت ماه تلاش‌هایش برای صلح افغانستان، پیشرفت اندکی در گفت‌وگو با طالبان صورت گرفته‌است.
خلیلزاد تأکید دارد که ایالات متحده در تلاش جستجوی یک راه حل سیاسی به معضل افغانستان است نه خروج از این کشور.
زلمی خلیل‌زاد، علت ملغا شدن نشست دوحه را — که قرار بود نماینده‌گان حکومت، سیاسیون و طالبان برگزار شود — اشتباهات طرف‌های دخیل در روند صلح می‌داند. او بی‌آن‌که از کسی نام ببرد می‌گوید کسانی استند که انحصار قدرت را خواب می‌بینند.
زلمی خلیل‌زاد، چگونگی نظام آیندۀ افغانستان — جمهوری و امارت اسلامی — را از اختلاف دیدگاه‌ها میان طالبان و کابل می‌داند، اما تأکید می‌ورزد که برگشت به امارت اسلامی پذیرفتنی نخواهد بود.
زلمی خلیل‌زاد، در حدود هفت ماه پیش به‌‎عنوان فرستادۀ ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان گماشته شد. او تاکنون شش بار با طالبان دیدار و دربارۀ صلح با این گروه، گفت‌وگو کرده‌است.
در این مدت، آقای خلیل‌زاد شش‌بار به کشورهای منطقه از جمله افغانستان، پاکستان، چین و روسیه سفر کرده‌ تا برای صلح افغانستان یک اجماع شکل بگیرد.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала