رئیس جمهور ترکمنستان بر حل و فصل مسئله افغانستان تاکید کرد

© Sputnik / Vladimir Fedorenkoرئیس جمهور ترکمنستان بر حل و فصل مسئله افغانستان تاکید کرد
رئیس جمهور ترکمنستان بر حل و فصل مسئله افغانستان تاکید کرد - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
رئیس جمهور ترکمنستان در نشست سران کشورهای «همسود»بر ضرورت تلاش‌های کشورهای عضو این اتحادیه بر حل و فصل مسئله افغانستان تاکید کرد.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از فارس، قربانقلی بردی محمداف رئیس جمهور ترکمنستان در نشست سران کشورهای همسود در «عشق آباد» دیدگاه خود در زمینه حل و فصل مشکلات افغانستان مطرح کرد.

رئیس جمهور ترکمنستان - اسپوتنیک افغانستان
دستور رئیس جمهور ترکمنستان برای ارسال کمک های بشر دوستانه به افغانستان

وی وظیفه اصلی این کشور به عنوان رئیس دوره‌ای اتحادیه کشورهای مستقل مشترک المنافع در سال 2019 میلادی را پشتیبانی همه جانبه از توسعه این اتحادیه عنوان کرد.

در این راستا رئیس جمهور ترکمنستان از فعالیت‌های مشترک سیستماتیک جهت تامین صلح پایدار، امنیت و ثبات، مشارکت موثر در مقابله با چالش‌ها و تهدیدات زمان به عنوان یکی از مسیرهای همکاری نام برد.

وی گفت: دستیابی به این هدف آسان نیست و ما همه می‌بینیم که چه پدیده‌های نوظهوری در جهان از جمله در نزدیکی مرزهای همسود مشاهده می‌شوند که می‌توانند عواقب و خطراتی را برای کشورهای منطقه در پی داشته باشند.

بردی محمد اف افزود: به نظر می‌رسد که یکی از عواملی که باید در فعالیت‌های مشترک سیاسی و دیپلماتیک در نظر گرفته شود، افغانستان است.

وی ادامه داد: ترکمنستان به عنوان همسایه افغانستان به طور فعال در تلاش‌های بین‌المللی برای تقویت ثبات در این کشور، بازسازی زیرساخت‌های اجتماعی و اقتصادی و ارائه کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان حضور دارد.

بردی محمداف با اعلام آمادگی ترکمنستان بی‌طرف برای تامین فضای سیاسی در جهت پیشبرد مذاکرات صلح افغانستان در همکاری با سازمان ملل و سایر سازمان‌های بین‌المللی ابراز اطمینان کرد که طرف افغانی در این گفت‌وگو باید نقش اصلی را ایفا کند.

وی همزمان بر ضرورت حضور فعال‌تر کشورهای دوست افغانستان در اجرای پروژه‌های اقتصادی متمرکز بر ایجاد و تقویت پایه‌های انرژی، حمل و نقل، ارتباطات و اقتصاد تاکید کرد.

رئیس جمهور ترکمنستان در چارچوب تعیین محورهای اصلی فعالیت هماهنگ کشورهای همسود در مسیر افغانستان بر ضرورت برگزاری رایزنی‌های سیاسی در سطح وزرای امور خارجه کشورهای همسود در آینده نزدیک، تاکید کرد.

یادآوری می کنیم، که سازمان کشورهای مستقل مشترک‌المنافع پس از فروپاشی شوروی سابق شکل گرفت و نخستین نشست این سازمان در اگوست سال 1993 میلادی برگزار شده است.

بیانیه تأسیس این سازمان 21 دسامبر 1991 (20 آذر 1380) در «آلماتی» منتشر و توسط سران کشورهای شرکت کننده در نشست از جمله آذربایجان، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، مولداوی، روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان و اوکراین امضا شد.

گرجستان 8 اکتوبر 1993 (16 میزان 1382) به دنبال موافقت رؤسای جمهور کشورهای عضو با درخواست عضویت این کشور در این سازمان به عضویت سازمان کشورهای مستقل مشترک‌المنافع درآمد.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала