کابل: گفته‌های اخیر قریشی مداخلۀ غیرمسوولانه در امور افغانستان است

© AP Photo / Anjum Naveedکابل: گفته‌های اخیر قریشی مداخلۀ غیرمسوولانه در امور افغانستان است
کابل: گفته‌های اخیر قریشی مداخلۀ غیرمسوولانه در امور افغانستان است - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
وزارت امورخارجۀ افغانستان، گفته‌‎های اخیر شاه‌محمود قریشی، وزیرخارجۀ پاکستان را محکوم می‌کند و این گفته‌ها را مداخلۀ غیرمسوولانه در امور کشور می‌داند.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، اما، وزارت خارجۀ افغانستان برای اثبات گفته‌های غیرمسوولانه وزیرخارجۀ پاکستان جزییات را بدست نمی‌دهد.

حامد تهذیب، معاون سخنگوی وزارت امورخارجۀ افغانستان گفت: «وزارت امورخارجۀ افغانستان، به سفارت جمهوری اسلامی پاکستان در کابل اعتراض رسمی جمهوری اسلامی افغانستان را مبنی‌بر اظهارات اخیر وزیر امور خارجه پاکستان  به حکومت پاکستان ابلاغ نمود».

پاکستان:  افغانستان پس از خروج آمریکا با ما گفتگو کند - اسپوتنیک افغانستان
قریشی: افغانستان پس از خروج آمریکا با ما گفتگو کند

شاه محمود قریشی، پس از پخش اعلامیۀ مشترک امریکا - کابل در روز امضای توافق‌نامه صلح امریکا و طالبان، گفته‌است که هیچ نیازی نیست تا امریکا در بهبود روابط کابل و اسلام‌آباد نقش بازی کند. درحالی که در متن این اعلامیه آمده‌است که امریکا گفتگوها میان پاکستان و افغانستان را تسهیل می‌کند: «این روشی است که در هر دو طرف زندانیان وجود دارند. فکر می‌کنم که آزادی زودهنگام زندانیان، سبب ادامۀ روند و حفظ حرکتی خواهد شد که در دوحه آغاز گردید. هر دو طرف می‌توانند اعتمادسازی کنند».

با این حال، پس از امضای توافق صلح امریکا- طالبان، شماری از مقام‌های برحال و پیشین پاکستان از تغییر نظام و نادیده گرفتن حکومت افغانستان سخن زده‌اند.

از این میان، زید حمید، جنرال بازنشسته پاکستانی گفته‌است: «ما به تغییر نظام در کابل نیاز داریم. در دهۀ هشتاد با حکومت کابل و با نجیب‌الله می‌جنگیدیم و سرانجام نجیب را برکنار ساختیم و مجاهدین را در کابل نشاندیم. این کار اکنون نیز باید انجام شود. نکته دوم که باید سیاست اعلام شدۀ ما باشد این است که هند در افغانستان پذیرفته نمی‌شود. اگر نیروهای هندی به افغانستان می‌روند، پاکستان نیز به افغانستان داخل خواهد شد و سرمایه‌های ما که طالبان استند، با نیروهای هندی و رژیم کابل خواهند جنگید. پاکستان باید این دو سیاست را اعلام کند. با اشرف غنی و رژیم کابل نباید گفت‌وگو شود؛ رژیم را باید تغییر دهیم».

اما، محمد صالح ریگستانی، آگاۀ امور سیاسی در افغانستان می‌گوید که از توافق امریکا با طالبان، پاکستان نفع برده‌است: «از امضای این توافق‌نامه دوطرف اصلی یکی طالبان و یکی پاکستان نفع برده‌اند از همین رو است که پاکستان گاهی فراموش می‌کند و گاهی مستقیم به نماینده‌گی از طالبان گپ می‌زند».

روابط پاکستان با افغانستان در دورۀ حکومت وحدت ملی با فراز و فرودهای فراوانی روبه‌رو بوده‌است. اکنون که امریکا به بیرون ساختن نیروهایش از افغانستان تصمیم گرفته‌است، کابل تأکید دارد که پشتیبانی پاکستان از گروۀ طالبان باید قطع شود اما اسلام‌آباد پشتیبانی از این گروه را رد می‌کند.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала