سومین فرد مبتلا به ایدز درمان شد

© Sputnik / Sergei Veniavskiy /  مراجعه به بانک تصاویر سومین فرد مبتلا به ایدز درمان شد
سومین فرد مبتلا به ایدز درمان شد - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
پژوهشگران می‌گویند بعد از گذشت 9 سال از درمان کامل نخستین مبتلای ایدز و دومین بیمار از راه پیوند مغز استخوان و سلول‌های بنیادین و عدم تکرار یک موفقیت دیگر، امید به درمان بیماران مبتلا به ایدز کم‌رنگ شده بود.

به گزارش اسپوتنیک، دانشمندان برزیل از درمان کامل یک جوان 36 ساله مبتلا به ایدز به کمک ترکیب تهاجمی از د ارو های ضد ویروسی و همچنان (نیکوتین امید و ویتامین B3) که باعث مسدود شدن سلول های بیدار ویروس شده  و در نتیجه آنها را در برابر درمان آسیب پذیر می‌سازد، خبر داده‌اند.

مقاله مربوط در نشریه علمی Science منتشر شده است.

این بیمار مردی 36 ساله اهل برزیل بود که بیمار از سائوپائولو لقب یافته بود. در دوره درمان تعداد ذرات ویروسی در خون او به صفر رسانده شد و پس از قطع درمان در ماه مارچ 2019 ، دیگر ویروس اچ‌ای‌‎وی، در خون وی مشاهده نشد. همچنین تعداد آنتی بادی های ایدز نیز کاهش یافت و امر بیانگر عدم وجود سلول های آلوده در غدد لنفاوی و روده ها است. در بیشتر افرادی که داروهای ضد ویروسی مصرف می کنند و درمان متوقف می شوند، بار ویروسی در عرض چند هفته دوباره افزایش می یابد.

درمان دومین بیمار مبتلا به ایدز  - اسپوتنیک افغانستان
درمان دومین بیمار مبتلا به ایدز

با این حال، دانشمندان هنوز به طور دقیق نمی دانند که آیا بیمار سائوپائولو واقعاً از ابتلا به ایدز بهبود یافته است. تاکنون دانشمندان برای تأیید عدم وجود ویروس، غدد لنفاوی و بافت های روده  او را بررسی نکرده اند.

پیش ازاین یک  فرد مبتلا به ایدز پس از پیوند مغز استخوان و سلول‌های بنیادی از بند این بیماری رهایی یافت. دومین بار بود که پزشکان موفق به درمان یک بیمار آلوده به ویروس اچ‌آی‌وی می‌شوند.

 پیش از این در سال 2011 میلادی تیموتی ری براون، معروف به بیمار برلین اولین بیمار ایدزی بود که از شر ویروس اچ‌آی‌وی رهایی یافت. «بیمار لندن» پیش از این برای درمان سرطان خون، مورد پیوند مغز استخوان و سلول‌های بنیادین قرار گرفته بود. خبرگزاری فرانسه به نقل از تیم پزشکی این بیمار گزارش کرده است که سلول‌های بنیادین حامل یک شناسه نادر ژنتیکی با نام «CCR5» هم به وی منتقل شده بود. از قرار معلوم «CCR5» مانع از استقرار ویروس اچ‌آی‌وی در بافت‌های بدن می‌شود.

پژوهشگران می‌گویند بعد از گذشت 9 سال از درمان کامل نخستین مبتلای ایدز از راه پیوند مغز استخوان و سلول‌های بنیادین و عدم تکرار یک موفقیت دیگر، امید به امکان عمومیت این شیوه کم‌رنگ شده بود. اما با شفا یافتن دومین نفر با همین روش، پزشکان امیدوار خواهند بود که بتوانند مبتلایان به ویروس اچ‌آی‌وی را درمان کنند. پروفسور گوپتا می‌گوید شمار دیگری از بیماران در سراسر جهان از همین شیوه بهره‌مند شدند اما واکنش هیچکدام تا این حد به این درمان مثبت و رضایت‌بخش نبود.

 

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала