ارمنستان خواستار لغو عضویت افغانستان در سازمان پیمان امنیت جمعی شد

© Sputnikارمنستان خواستار لغو عضویت افغانستان در سازمان پیمان امنیت جمعی شد
ارمنستان خواستار لغو عضویت افغانستان در سازمان پیمان امنیت جمعی شد - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
پارلمان ارمنستان پیشنهاد کرده است تا عضویت افغانستان به عنوان ناظر در سازمان پیمان امنیت جمعی، لغو شود.

به گزارش اسپوتنیک، پارلمان ارمنستان پیشنهاد کرده است که پس اعلام حمایت حکومت افغانستان از آذربایجان، افغانستان از عضویت در سازمان پیمان امنیت جمعی به عنوان ناظر، محروم شود.

پارلمان ارمنستان این درخواست را به مجمع پارلمانی این سازمان فرستاده است.

در خبرنامه نشرشده توسط پارلمان ارمنستان آمده است: "در جواب به اعلامیه افغانستان مبنی بر حمایت از تجاوز ترکی – آذربایجانی (در قره‌باغ کوهستانی)، شورای ملی ارمنستان رسما با طرح پیشنهادی برای شروع روند محرومیت از عضویت به عنوان ناظر در سازمان پیمان امنیت جمعی، به دبیرخانه مجمع پارلمانی سازمان پیمان امنیت جمعی متوسل شد".

ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرغیزستان، روسیه و تاجیکستان اعضای اصلی سازمان پیمان امنیت جمعی می‌باشند.

هر اظهارنظری درباره حمایت نظامی از هر یک از طرفین درگیری در قره‌باغ، تحریک‌آمیز است - اسپوتنیک افغانستان
هر اظهارنظری درباره حمایت نظامی از هر یک از طرفین درگیری در قره‌باغ، تحریک‌آمیز است

قابل ذکر است که اخیرا جمهوری افغانستان ضمن حمایت از جمهوری آذربایجان در مسئله قره باغ، خواستار آتش بس و حل و فصل مسائل بین باکو و ایروان از طُرُق مسالمت آمیز شد.

وزارت امور خارجه افغانستان با نشر یک خبرنامه نگاشته بود:" وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی افغانستان نگرانی خود را نسبت به تنش ها و تقابلات تشدید شده ی بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان در منطقه قره باغ (ناگورنی) ابراز می دارد، و از وجود تلفات و خسارات مادی و انسانی پیش آمده در این درگیری ها نیز ابراز تاسف می کند. منطقه ناگورنی قره باغ به عنوان بخشی از خاک جمهوری آذربایجان شناخته شده است. افغانستان خواستار اتمام اشغال قره باغ است، و از تلاش های ملت و دولت آذربایجان و دیگر کشورها در این راستا حمایت می کند".

وزارت دفاع آذربایجان به تاریخ ۲۷ سپتمبر اعلام کرد که نیروهای مسلح ارمنستان مناطق مسکونی در منطقه سرحدی قره‌باغ را تیرباران کرده است که در نتیجه آن افراد ملکی جان باخته اند. براساس اعلامیه وزارت دفاع ارمنستان، قره‌باغ "هدف حملات هوایی و راکتی" قرار گرفته است.

شماری از کشورها منجمله روسیه و فرانسه طرفین را به خویشتن‌داری فرا خوانده اند. ترکیه اعلام کرده است که در صورت درخواست، آماده است از آذربایجان حمایت کند.

بحران قره‌باغ در ماه فبروری سال ۱۹۸۸ زمانی آغاز شد که ولایت قره‌باغ کوهستانی خودمختاری اعلام نموده و اخراج‌شدنش از ساختار آذربایجان را اعلام کرد.

در جریان رویارویی مسلحانه سال‌های ۱۹۹۲ – ۱۹۹۴ آذربایجان کنترول بر قره‌باغ کوهستانی و هفت منطقه مربوط به آن را از دست داد.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала