فرانسه خواستار آتش بس فوری در قره باغ شد

© Sputnik / Alexey Vitvitskyفرانسه خواستار آتش بس فوری در قره باغ شد
فرانسه خواستار آتش بس فوری در قره باغ شد - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در گفتگوی تلفنی با الهام علی اف همتای آذربایجان خود، خواستار برقراری فوری آتش بس در قره باغ و آغاز گفتگوها میان طرفین درگیری شد.

به گزارش اسپوتنیک، سرویس مطبوعاتی ریاست جمهوری آذربایجان در بیانیه ای اعلام کرد: "2 اکتبر رئیس جمهوری فرانسه با علی اف همتای آذربایجانی خود تماس حاصل کرد، مکرون ضمن ابراز نگرانی در خصوص درگیری های نظامی در خط تماس ارمنستان-آذربایجان، خواستار برقراری فوری آتش بس و آغاز گفتگوها شد."

در این بیانیه همچنین آمده است: "علی اف رئیس جمهوری آذربایجان در گفتگو با همتای فرانسوی خود گفت، که در نتیجه حملات توپخانه ای نیروهای مسلح ارمنستان به مناطق مسکونی آذربایجان، 19 شهروند آذربایجان کشته و بیش از 60 نفر دیگر زخمی شدند، همچنین 100 ها خانه ویران شده است".

آذربایجان تجهیزات نظامی ارمنستان را نابود کرد + ویدیو - اسپوتنیک افغانستان
کلوپ ویدیو
آذربایجان تجهیزات نظامی ارمنستان را نابود کرد + ویدیو

در ادامه اضافه می شود: "طبق اظهارات علی اف، ارتش آذربایجان عملیات ضد حمله موفقیت آمیزی را انجام داده و بخشی از اراضی اشغالی را آزاد کرده است. وی همچنین خاطرنشان کرد که ارمنستان جهت ایجاد اختلال در روند مذاکرات اقدام کرده و ضربه بزرگی به این روند وارد کرده است. رئیس جمهوری آذربایجان همچنین تاکید کرد که مسئولیت کامل نقض مذاکرات و درگیری های مسلحانه برعهده ارمنستان است".

جنگ در قره باغ 27 سپتامبر آغاز شد. ارمنستان و آذربایجان که 30 سال است دچار اختلافات ارضی بر سر مالکیت این سرزمین هستند ، یکدیگر را به انجام تحریکات متهم کردند. آذربایجان ادعا می کند که هفت روستا و چندین ارتفاع مهم استراتژیک را تحت کنترل خود درآورده است. الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان اعلام کرد که پرچم این کشور  در "مناطق آزاد شده" به اهتزاز درآمده است.

ارمنستان اخبر  مربوط به تصرف این روستاهای را تکذیب کرد. در عین حال رهبری جمهوری خودخوانده  قره باغ  از دست دادن برخی از مواضع خود را گزارش داده است.

درگیری ها  بر سر قره باغ در واقع مدتها پیش و از سال 1988 آغاز شد که این منطقه خودمختار خروج خود از آذربایجان شوروی را اعلام کرد. باکو پس از درگیری مسلحانه در سالهای 1992-1994 کنترل قره باغ و همچنین هفت منطقه مجاور را از دست داد. از سال 1992 ، مذاکرات در مورد حل و فصل صلح آمیز در چارچوب گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا ، به سرپرستی سه کشور صدر روسیه ، ایالات متحده و فرانسه انجام شده است.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала