جنجال سر جنجال؛ فروشندگان دارو در سراسر کشور اعتصاب کردند

© Fotolia / Imaginandoجنجال سر جنجال؛ فروشندگان دارو در سراسر کشور اعتصاب کردند
جنجال سر جنجال؛ فروشندگان دارو در سراسر کشور اعتصاب کردند - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 15.04.2021
عضو شوید
مسئولان اتحادیۀ «خدمات دوایی» افغانستان می‌گویند که در پی نادیده گرفتن اعتراض‌های آنان مبنی بر تصمیم مافیایی حکومت پیرامون انحصار در واردات دارو، آنان عرضه خدمات دارویی را در مرکز و ولایت‌های کشور، متوقف کرده‌اند.

فروشندگان دارو در افغانستان اعلام کرده اند که در پی تصمیم دولت در مورد انحصار واردات دارو، عرضه خدمات را در سراسر کشور متوقف کرده اند.

به گزارش اسپوتنیک، به نقل از سلام وطندار مسئولان اتحادیۀ خدمات دوایی افغانستان این تصمیم را اعلام کرده و گفته اند که که تصمیم حکومت پیرامون انحصار مافیایی است.

به گفتۀ مسوولان این اتحادیه، حکومت در غیاب آنان تصمیم گرفته است که واردات دارو را به چند شرکت مخصوص بسپارد و اعتراض‌های آنان در ده روز گذشته بی‌نتیجه بوده است.

اسدالله کاکر، رئیس اتحادیۀ خدمات دوایی افغانستان می‌گوید: «حکومت طرحی را برای ایجاد ۵ شرکت زنجیره‌یی به هدف انحصار خدمات دوایی کشور روی دست گرفته است. با این‌که بیشتر از ده روز از اعتراص ما می‌گذرد، اما ادارۀ دوا و غذا تاکنون هیچ با ما ندیده است، فکر می‌کند که خانه شخصی‌شان است، اما متأسفانه بار بار ما رجوع کردیم، اما با ما ندیدند. ما از رئیس‌جمهور تقاضا می‌کنیم که برای حل مشکلات ما و مردم توجه کند».

گل حلیم حلیم، معاون این اتحادیه نیز هشدا میدهد که اگر نماینده‌گان حکومت به خواست‌های‌ آنان توجه نکنند و برای حل این معضل با آنان وارد گفت‌وگو نشوند، به اعتراض و اعتصاب کاری‌‌شان در مرکز و ولایت‌ها ادامه می‌دهند و داروخانه‌ها در سراسر کشور بسته خواهند ماند.

او می‌گوید: «اگر در هر شفاخانه و کلینیک افغانستان برای بیماران کودکان، زنان و مو سفیدان هر مشکلی که پیش آمد، آن وقت مسئولیت اتحادیۀ نیست بل‌که مسئول حکومت است».

در نخستین لحظات اعتراض و توقف عرضۀ خدمات دواخانه‌ها در شهر کابل، شماری از شهروندان که دنبال دارو آمده‌اند می‌گویند، حکومت همواره در تلاش ایجاد مشکل برای مردم بوده است.

احمد، باشندۀ شهر کابل با نسخۀ در دست دنبال دارو آمده است. او می‌گوید، دخترش در حالت کوما به سر می‌برد، اما این‌جا همه داروخانه‌ها بسته شده است.

این باشندۀ پایتخت می‌گوید: «دخترکم سه ماه است که در حالت کوما است. یک نسخه که دارد همیشه از همین‌جا دوایش را می‌گیرم، دوایش را که نخورد دست و پایش شخ می‌ماند، حال دو روز است که دواخانه‌ها بسته است، دوایش تنها در هوتل پروان پیدا می‌شود.»

ابراهیم شینواری، رئیس ادارۀ ملی مستقل دوا و غذا می‌گوید که هیچ برنامه‌یی برای انحصاری ساختن واردات دوا ندارند، اما قرار است یک سلسله اصلاحات در این بخش آورده شود.

آقای شینواری می‌گوید: «این‌گونه یک موضوع که واردات دوا را برای چند شرکت محدود به گونۀ انحصاری داده شود، وجود ندارد. طرح برای اصلاحات در اداره است. طرح تمام مراحل اداره دوا و غذا را که شامل تولید، تورید، انتقال، ذخیره‌کردن، فروش عمده و پرچون، راهنمای مریض و چه‌گونه‌گی استفاده از دوا می‌شود که برای تمام آن پیشنهاداتی وجود دارد.»

داروخانه داران شهر کابل به ویژه هوتل پروان از هفتۀ گذشته به این‌سو دست به اعتراض زده‌اند که سر انجام امروز تمامی دواخانه‌ها‌ی‌شان را بسته کرده‌اند. آنان هشدار می‌دهند، تا زمانی‌که حکومت برای حل مشکل پیش‌آمده اقدام نکند، اجازه باز کردن داروخانه‌ها در مرکز و ولایت را نمی‌دهند.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала