واکنش سازمان ملل به پیش‌نویس توافق‌نامه تضمین‌های امنیتی روسیه

© Sputnik / Dmitry AstakhovВо время саммита государств – членов Совета Безопасности ООН
Во время саммита государств – членов Совета Безопасности ООН - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 18.12.2021
عضو شوید
معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد می‌گوید که این سازمان از گفتگو روسیه و امریکا به‌منظور کاهش تنش‌ها و حفظ صلح منطقه‌ای استقبال می‌کند.
به گزارش اسپوتنیک، "فرحان حق"، معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در خصوص پیش‌نویس توافق‎‌نامه امنیتی روسیه با امریکا و ناتو، گفت: دبیرکل گزارش های مرتبط توسط رسانه را مدنظر قرار داد. ما از گفتگو در سطوح مختلف بین فدراسیون روسیه و ایالات متحده باهدف حل اختلافات، کاهش تشن‌ها و حفاظت از سطح منطقه‌ای استقبال می‌کنیم.
براساس پیش‌نویس توافقنامه درخصوص تضمین‌های امنیتی که روز (جمعه) توسط وزارت امور خارجه روسیه منتشر شد، شورای ناتو-روسیه باید در حل‌وفصل اختلافات طرفین مشارکت کند.
در پیش‌نویس این توافقنامه آمده است: جهت رسیدگی و حل مشکلات موجود، طرفین باید از مکانیسم مشاوره فوری "دوجانبه" یا "چندجانبه" از جمله شورای ناتو-روسیه استفاده کنند.
به نوشته این پیش‌نویس، ناتو باید متعهد شود که به سمت شرق گسترش نمی‌یابد و اوکراین نباید به این ائتلاف بپیوندد.
در پیش‌نویس این توافقنامه متذکر شده است: طرفینی که عضو ناتو هستند باید از انجام هرگونه فعالیت نظامی در خاک اوکراین، همچنین سایر کشورهای اروپای شرقی، در قفقاز جنوبی و در آسیای میانه خودداری کنند.
در این پیش‌نویس آمده است: فدراسیون روسیه و تمامی طرفینی که از تاریخ 27 می 1997 عضو ناتو بوده‌اند، نباید نیروهای ارتشی و تسلیحات خود را در قلمرو سایر کشورها مستقر کنند. با توافق طرفین، هرگونه استقرار تسلیحات نظامی و تسلیحات جدید در اروپا فقط در موارد "استثنایی" جهت از بین بردن "تهدید امنیتی یک یا چند طرف" مجاز است. همچنین، امریکا باید متعهد شود که از گسترش ناتو به سمت شرق جلوگیری خواهد کرد. طرفین باید از پرواز بمب‌افکن‌های سنگین مجهز به تسلیحات هسته‌ای یا غیرهسته‌ای در مناطق خارج از حریم هوایی و یا استقرار کشتی‌های جنگی سطحی از هر نوع در آب‌های ملی خودداری کنند. طرفین باید متعهد شوند که "راکت‌های میان-برد" و "کوتاه-برد" زمین-پرتاب را در خارج از قلمرو ملی خود و همچنین در مناطقی از خاک خود که از آن‌جا چنین سلاح‌هایی می‌توانند به قلمرو طرف دیگر حمله کنند، مستقر نکنند. طرفین باید تمام زیرساخت‌های موجود برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در خارج از خاک خود را از بین ببرند. طرفین باید مذاکرات و گفتگوها را حفظ کرده و برای بهبود مکانسیم‌ها جهت جلوگیری از فعالیت‌های نظامی "خطرناک" در دریای آزاد و بر فراز آن، از جمله توافق در خصوص حداکثر فاصله نزدیک بین کشتی‌های جنگی و هواپیما، ‌همکاری کنند.
Генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 17.12.2021
استولتنبرگ: پیش نویس توافق‌نامه امنیتی روسیه را دریافت کرده‌ایم
روسیه همچنین پیشنهاد کرد که امریکا براساس "اصول امنیتی غیرقابل تقسیم" و "برابر" همکاری کند.
در این پیش نویس نوشته شده است: طرفین نباید از سرزمین‌های سایر کشورها برای آماده سازی یا انجام حمله مسلحانه علیه طرف دیگر یا سایر اقداماتی که بر منافع امنیتی طرف دیگر تاثیر می‌گذارد، استفاده کنند. طرفین باید از استقرار نیروهای مسلح و تسلیحات در جایی که تهدیدی برای امنیت طرف دیگر ایجاد می‌کند، خودداری کنند. امریکا نباید در قلمرو کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق که عضو ناتو نیستند، پایگاه‌های نظامی ایجاد کند؛ همچنین نباید از زیرساخت‌های آن‌ها برای هرگونه فعالیت نظامی استفاده کند یا همکاری نظامی دوجانبه را با آن‌ها توسعه دهد.
روسیه همچنین از امریکا دعوت کرد تا متعهد شود که به افراد "نظامی و غیرنظامی" کشورهایی که از سلاح هسته‌ای استفاده نمی‌کنند، هیچ گونه آموزشی جهت استفاده از سلاح هسته‌ای ندهد.
این پیش‌نویس افزود: طرفین نباید آموزش یا رزمایشی را در خصوص استفاده از سلاح‌های هسته‌ای انجام دهند.
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала