بمب‌گذاری شرکت‌های آلمانی و سوئیسی از سوی اسرائیل برای جلوگیری از برنامه هسته‌ای پاکستان و ایران

© Creative Commonsجنایات موساد علیه ایران
جنایات موساد علیه ایران - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 05.01.2022
عضو شوید
موساد اسرائیل شرکت‌های آلمانی و سوئیسی را که به برنامه هسته‌ای پاکستان کمک می‌کردند، از ترس کمک به تهران در دهه 1980 بمب‌گذاری کرد.
به گزارش اسپوتنیک، ماه گذشته، یک روزنامه یهودی در لندن فاش کرد، که موساد در پشت بمب‌گذاری‌ها و عملیات خرابکارانه اخیر علیه تأسیسات هسته‌ای ایران، ظاهراً با هدف جلوگیری از دستیابی این کشور به بمب هسته‌ای بوده است، حتی با وجود اینکه اطلاعات نظامی اسرائیل اعلام کرده است که ایران در تلاش برای توسعه بمب هسته‌ای نیست.
کمپاین جاسوسی پنهانی موساد علیه برنامه هسته‌ای ایران ممکن است واقعاً از دهه‌ها پیش آغاز شده باشد: طبق ادعای یک روزنامه سوئیسی، موساد شرکت‌هایی را که به ساخت تسلیحات هسته‌ای نوپای پاکستان کمک می‌کردند نیز از ترس کمک به تهران برای ساخت سلاح هسته‌ای، بمب‌گذاری کرده است.
پرونده اسرائیل در افغانستان ردپای موساد در بحران افغانستان - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 09.01.2019
پرونده "اسرائیل در افغانستان" ردپای موساد در بحران افغانستان
گزارشی که در نسخه شنبه Neue Zürcher Zeitung (NZZ) منتشر شده است، ادعا می‌کند که "اسناد جدید و پیشتر ناشناخته از آرشیوهای برن و واشنگتن" نشان می‌دهد که یک سری بمب‌گذاری در آلمان و سوئیس در اوایل دهه 1980 توسط موساد در واقع ارتباطات صریح تری با برنامه هسته‌ای ایران داشته است.
اولین قربانی، ادوارد ژرمن، مدیر مدیریت مهندسی CORAبود که خانه‌اش در برن در 20 فیبروری 1981 بمب‌گذاری شد، اگرچه که وی از این انفجار جان سالم به در برد. CORA دو سال پیش از این حادثه یک واحد گاز و انجماد را به پاکستان عرضه کرده بود و در حال آماده شدن برای صادرات یک دکل دیگر به این کشور بود.
هدف دوم دفتر مهندسی Wälischmiller در مارکدورف بود که در 18 می 1981 یک بمب در آن منفجر شد.
سومین مورد علیه هاینز مبوس، یک مهندس آلمان غربی بود که به پاکستان کمک کرده بود تا اولین کارخانه تبدیل فلوراید و اورانیوم خود را در سال 1979 بسازد. بمب نامه‌ای که در خانه او در 18 نوامبر 1981 منفجر شد و منجر به کشته شدن سگ وی شد.
به گزارش NZZ، مبوس همچنین در دیدارهایی در زوریخ و دبی با مسعود نراقی، رئیس وقت سازمان انرژی اتمی ایران، به عبدالقدیر خان، دانشمند ارشد هسته ای پاکستان پیوسته بود. پولیس سوئیس و آلمان غربی هرگز نتوانست هیچ یک از مجرمان را ردیابی کند، زیرا حملات توسط گروه‌های مبهم به نام‌های "گروه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای در جنوب آسیا"، "کمیته حفاظت از انقلاب اسلامی" و "لیگ حفاظت از زیردستان" برعهده گرفته شد.
بسیاری از قربانیان نیز پس از بمب گذاری ها تماس های تیلیفونی ترسناکی دریافت کردند. سایر شرکت‌ها نیز تماس‌های تیلیفونی دریافت کردند، از جمله زیگفرید شرترلر، بنیانگذار شرکت تولیدکننده شیر خلاء Vakuum-Apparate-Technik (VAT). طبق پرونده‌های پولیس فدرال سوئیس که توسط NZZ مشاهده شده است، شرترلر گفت که شخصیتی به نام دیوید از سفارت اسرائیل در بن با او تماس گرفته و از او خواسته است که "این تجارت‌ها" با سلاح‌های هسته‌ای را متوقف کند و به جای آن به تجارت نساجی روی آورد. با این وجود، NZZ مراقب است، به تبعیت از مورخان قبلی، توجه کند که هیچ "تفنگ سیگاری" هرگز مستقیماً موساد را به بمب‌گذاری‌های 1981 مرتبط نکرده است. NZZ خاطرنشان کرد که کمپاین تروریسم در نهایت شکست خورد، زیرا بسیاری از شرکت ها به زودی معاملات سودآور جدید را از دولت محمد ضیاءالحق، رئیس جمهور پاکستان، پذیرفتند. پاکستان سرانجام در 28 می 1998 پنج سلاح هسته‌ای را زیرزمینی منفجر کرد و به هشتمین قدرت هسته‌ای جهان و سومین قدرت هسته‌ای خارج از شورای امنیت سازمان ملل تبدیل شد و به اسرائیل و رقیب منطقه‌ای پاکستان، هند پیوست که در سال 1976 بمبی را منفجر کرد. در حالی که موساد مستقیماً با بمب‌گذاری‌های 1981 مرتبط نبوده است.
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала