یکی از قاضیان محاکمه کننده صدام حسین نامزد ریاست جمهوری عراق می شود

© AFP 2023 / Chris HondrosТрибунал над бывшим иракским президентом Саддамом Хуссейном
Трибунал над бывшим иракским президентом Саддамом Хуссейном - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 11.01.2022
عضو شوید
رسانه‌های عراقی خبر دادند که یکی از قاضیان محاکمه‌کننده دیکتاتور پیشین عراق خود را نامزد منصب ریاست‌جمهوری عراق معرفی خواهد کرد.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از فارس، منابع عراقی، امروز (سه‌شنبه) خبر دادند که قاضی "زرکار امین" یکی از قضات محاکمه‌کننده صدام حسین دیکتاتور معدوم عراق قصد اعلام نامزدی برای تصدی منصب ریاست جمهوری عراق را دارد.
پایگاه خبری ناس نیوز خبر داد، که زرکار امین در گفت‌و‌گو با رسانه‌های کُردی به این منابع گفته است: "نامزدی خود را برای منصب ریاست جمهوری عراق اعلام می‌کنم".
زرکار امین متولد سال ۱۹۵۷ و اهل سلیمانیه عراق یکی از قضاتی بود که قضاوت جلسه محاکمه صدام حسین را برعهده داشت.
از زمان اجرای حکم اعدام صدام حسین 13 سال سپری شده است - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 18.12.2019
از زمان اجرای حکم اعدام صدام حسین 13 سال سپری شده است
انتخابات پارلمانی عراق در ۱۸ مهر ماه برگزار شد و کمیساریای عالی انتخابات در تاریخ نهم آذر ماه نتیجه نهایی انتخابات پارلمانی را اعلام کرد که طبق آن، فراکسیون "الصدریه"، وابسته به "مقتدی صدر" رهبر جریان صدر با ۷۳ کرسی در رتبه اول، ائتلاف "تقدم" (بزرگترین ائتلاف اهل سنت به رهبری محمد الحلبوسی، خمیس الخنجر و سلیم الجبوری) با ۳۷ کرسی در رتبه دوم، ائتلاف "دولة القانون" به رهبری نوری المالکی با ۳۳ کرسی در رتبه سوم، حزب دموکرات کردستان عراق با ۳۱ کرسی در رتبه چهارم، ائتلاف کردستان و ائتلاف الفتح به رهبری هادی العامری با ۱۷ کرسی در رتبه بعدی قرار گرفتند.
در تاریخ نوزدهم ماه جاری و پس از تنش در پارلمان عراق، "محمد الحلبوسی" به عنوان رئیس پارلمان این کشور انتخاب شد.
در عراق طبق یک عرف قانونی، پست‌های کلیدی کشور شامل نخست‌وزیری، ریاست جمهوری و ریاست پارلمان، به ترتیب به شیعیان، کردها و اهل سنت می‌رسد. مراحل قانونی انتخاب رئیسان قوای سه‌گانه عراق، پس از تعیین زمان برگزاری نشست پارلمان به دستور رئیس‌جمهور به این ترتیب است:
۱- نخستین جلسه پارلمان به ریاست نماینده‌ای که از نظر سِنی از همه بزرگتر است، برگزار می‌شود.
۲- نخستین جلسه پارلمان به انتخاب رئیس و دو معاون وی اختصاص دارد و رئیس پارلمان عراق می‌بایست رأی اکثریت مطلق پارلمان یعنی رأی بیش از نیمی از اعضای پارلمان را کسب کند و به عبارت دیگر برای پارلمان با ۳۲۹ کرسی، دست‌کم ۱۶۵ نفر باید به او رأی مثبت بدهند.
۳- در نخستین اقدام پس از انتخاب رئیس پارلمان، باب نامزدی ریاست‌جمهوری به دستور رئیس پارلمان باز خواهد شد و نامزد ریاست‌جمهوری برای دستیابی به این پست، نیازمند رأی دوسوم اعضای پارلمان (دست کم ۲۱۰ نفر) است. اگر هیچ یک از نامزدهای ریاست‌جمهوری این آراء را کسب نکند، همان‌طور که در دوره‌های پیش برای "جلال طالبانی"، "فؤاد معصوم" و "برهم صالح" نیز روی داد، بین دو نامزد دارای بیشترین آرا مجدد رأی‌گیری می‌شود و صرف‌نظر از تعداد آراء کسب‌شده، کسی که حائز بیشترین رأی شود، رئیس‌جمهور اعلام می‌شود.
۴- رئیس‌جمهور نامزد پیشنهادی فراکسیون بزرگتر را مامور تشکیل کابینه ظرف ۱۵ روز خواهد کرد.
* برخی حقوقدانان عراقی می‌گویند: بر خلاف دوره‌های پیشین، ماده ۴۵ قانون انتخابات کنونی، مصوب سال ۲۰۲۰، تکلیف را مشخص کرده و فراکسیون بزرگتر، فراکسیونی خواهد بود که کمیساریای عالی انتخابات آن را معرفی و سپس دادگاه عالی فدرال آن را تأیید می‌کند نه فراکسیونی که پس از انتخابات در پارلمان تشکیل شود.پس از آن ائتلاف‌ها برای جلب اکثریت آراء مطلوب برای این نامزد، آغاز می‌شود.
۵- اکثریت مورد نیاز برای کابینه جدید، اکثریت مطلق نمایندگان حاضر است؛ یعنی اگر تعداد نمایندگان حاضر ۳۰۰ نفر باشد، رأی مثبت ۱۵۱ نماینده برای نخست‌وزیر و وزیران او کافی است.
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала