چهارراه تجارتی آسیا؛ ایجاد دهلیز لوژستیکی از ترکیه تا آسیای جنوبی از طریق افغانستان

© Photo / Afghanistan Railway Authorityقطار باری ازبیکستان - افغانستان
قطار باری ازبیکستان - افغانستان - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 04.08.2022
عضو شوید
به باور کارشناسان، با ایجاد این دهلیز، نقش ترانسپورتی و ترانزیتی افغانستان در منطقه یکبار دیگر برجسته تر از پیش، مطرح خواهد شد.
الهام محکموف، وزیر ترانسپورت اوزبیکستان در دیدار سه جانبه وزیران “اوزبیکستان – آذربایجان – ترکیه” پیشنهاد ایجاد دهلیز لوژستیکی “ترکیه – قفقاز – آسیای مرکزی – آسیای جنوبی از طریق افغانستان” را ارایه کرد.
به گفته این مقام اوزبیکستانی، شرکت های اوزبیکستانی دوره آزمایشی استفاده از این مسیر را آغاز کرده اند و انتقال کالاها با استفاده از موترهای باربری را از طریق خاک افغانستان انجام میدهند.
به باور وی، اوضاع برای این کار مساعد است چنانکه در شش ماه نخست سال ۲۰۲۲ مقدار کالاهایی که بین اوزبیکستان و پاکستان تبادله شده، نسبت به یک سال قبل ۲.۶ مرتبه افزایش یافته است و ترانزیت کالاها از طریق این مسیر از/به کشورهای مشترک المنافع، خاور میانه، حوزه قفقاز و اتحادیه اروپا ۳.۵ مرتبه افزایش یافته است.
به باور کارشناسان، ایجاد چنین دهلیز تجارتی به اقتصاد افغانستان مفید تمام میشود و افغانستان میتواند ارزان تر از سهولت ها مستفید شود.
شاکر یعقوبی، کارشناس مسایل اقتصادی در مصاحبه با اسپوتنیک افغانستان گفت:
“در همچون دهلیزهای تجارتی/اقتصادی و راه آهن افغانستان به عنوان نقطه اتصال آسیای میانه و آسیای جنوبی میتواند به تقویت ظرفیت های تجارتی خود بپردازد و به لحاظ زمانی و هم اقتصادی از سهولت های به مراتب ارزان و مصئون تجارتی مستفید شود“.
شاکر یعقوبی، کارشناس اقتصادی - اسپوتنیک افغانستان
شاکر یعقوبی
کارشناس اقتصادی
آقای یعقوبی، ایجاد این دهلیز را یک فرصت کلیدی برای افغانستان خوانده، در ادامه گفت:
“ایجاد چنین دهلیز ها یک فرصت کلیدی را به نفع رشد و توسعه اقتصاد افغانستان رقم میزند تا افغانستان بتواند نقش ترانسپورتی و ترانزیتی خویش را در منطقه بیش تر از گذشته برجسته مطرح نماید“.
شاکر یعقوبی، کارشناس اقتصادی - اسپوتنیک افغانستان
شاکر یعقوبی
کارشناس اقتصادی
همچنان به باور کارشناسان، ایجاد این دهلیز به روند ساخت راه آهن “ترانس افغان” ترمز – مزار شریف – کابل – پشاور نیز سرعت خواهد بخشید.
قبل از این اعلام شده بود که راه آهن ترانس افغان با بودجه تخمینی حدود ۴.۸ میلیارد دالر، طی پنج سال آینده تکمیل خواهد شد.
پروژه راه آهن ترانس افغان که ابتدا در دسمبر ۲۰۱۸ توسط اوزبیکستان پیشنهاد شد، با هدف گسترش شبکه ریلی افغانستان از مزار شریف به کابل و سپس به ولایت جلال آباد، جایی که خط آهن از مرز تورخم عبور کرده و از طریق پشاور وارد پاکستان می‌شود، است. پس از ورود به پاکستان، کالاها برای اتصال به سیستم ریلی پاکستان تخلیه می‌شوند و از آنجا در نهایت به بندرهای کراچی، گوادر و قاسم پاکستان میروند.
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала