عفو بین‌الملل خواستار افزایش فوری اقدامات طالبان برای حفاظت از هزاره‌ها شد

© Amnesty Internationalسازمان عفو بین المللی
سازمان عفو بین المللی - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 08.08.2022
عضو شوید
سازمان عفو بین‌المللی می‌گوید که پس از تسلط طالبان بر افغانستان، هزاره‌ها "هیچ نمایندگی مؤثری" در ساختار امنیتی یا حکومتی طالبان ندارند.
به گزارش اسپوتنیک، سازمان عفو بین‌الملل در واکنش به حملات اخیر در غرب کابل گفته است که "حملات سیستماتیک" بر هزاره‌‌‌ها در افغانستان ممکن است جنایت علیه بشریت باشد و باید صریحا محکوم شود.
این سازمان گفته که طالبان مسئول اند که تمام اقدامات لازم را برای حفاظت از غیرنظامیان در افغانستان انجام دهند.
زمان سلطانی، پژوهشگر منطقه جنوب آسیای عفو بین‌الملل این موضوع را در واکنش به مجموعه حملاتی بیان کرده که منجر به کشته و زخمی شدن "حدود 120 نفر" در مناطق عمدتا هزاره‌نشین در غرب کابل شده است.
وی از طالبان خواسته که "فورا" اقدامات لازم را برای محفاظت از همه غیرنظامیان در افغانستان افزایش دهند.
او افزوده که در سال گذشته حملات متعددی علیه هزاره‌ها صورت گرفته که هیچ اقدامی برای جلوگیری از آن انجام نشده است.
این پژوهشگر منطقه جنوب آسیای عفو بین‎‌الملل گفت: "ضروری است که طالبان به عنوان مقامات واقعی، تحقیقات فوری، بی‌طرفانه و کامل را در مورد این حملات، مطابق با قوانین و استانداردهای بین‌المللی انجام دهند."
او افزوده که کسانی که مظنون به مسئولیت کیفری این جنایات بر اساس قوانین بین‌المللی و نقض حقوق بشر هستند، باید در محاکمه‌های عادلانه در دادگاه‌های عادی غیرنظامی و بدون توسل به مجازات اعدام با عدالت روبرو شوند.
روز جمعه 14 اسد، در یک انفجار در کابل دستکم هشت نفر کشته و 18 نفر زخمی شدند. روز بعد، شنبه 15 اسد، یک بمب در منطقه پرجمعیت پل‌سوخته منفجر شد که بر اساس گزارش رسانه‌ها، هشت نفر کشته و دستکم 22 نفر زخمی شدند.
روز یکشنبه، سازمان ملل گزارش داد که در نتیجه حملاتی که شاخه خراسان داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت، دستکم 120 نفر کشته و زخمی شدند.
سازمان عفو بین‌المللی می‌گوید که پس از تسلط طالبان بر افغانستان، هزاره‌ها "هیچ نمایندگی مؤثری" در ساختار امنیتی یا حکومتی طالبان ندارند.
این سازمان قبلاً کشتار هدفمند جامعه قومی هزاره را پس از تسلط طالبان بر افغانستان در سال 2021 را مستند کرده بود.
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала