انتشار مقاله‌ی درباره "چاقی" زنان عرب جنجالی شد

© AP Photo / Nariman El-Moftyزنان عرب مجاز برای رانندگی دریافت کردند.
زنان عرب مجاز برای رانندگی دریافت کردند. - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 17.08.2022
عضو شوید
پس از انتشار مقاله‌ای از سوی نشریه بریتانیایی "اکونومیست" با این عنوان که "چرا در جهان عرب، زنان چاق‌تر از مردان هستند"، غوغایی در کشورهای عربی به پا شد.
به گزارش اسپوتنیک، مقاله نشریه اکونومیست با عنوان "چرا زنان در جهان عرب چاق‌تر از مردان هستند؟" انتقادهای گسترده‌ای را به همراه داشته است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در مطلبی نوشت: برای اناس طالب، تیتر مقاله اکونومیست کینه توزانه بود.
در این مقاله، نویسنده "اکونومیست" سعی کرده بود دلایل ایجاد یک شکاف چاقی 10 درصدی بین مردان و زنان خاورمیانه را توضیح دهد و استدلال کرده بود که "مطلوبیت" زنان چاق در خاورمیانه باعث وقوع پدیدۀ "انفجار چاقی" شده است.
او در ادامه نیز ادعا کرده بود که به همین دلیل از نظر بسیاری از عراقی‌ها، اندام خانم ایناس طالب، یک اندام زیبا و ایده ال است.
بسیاری از کاربران، این مقاله را "زن ستیزانه" توصیف کرده‌اند و بطور ویژه به عبارات به کار برده شده در آن اعتراض دارند. از جمله استفاده مکرر از واژه "چاق"؛ چراکه در حالی که این کلمه در بسیاری از رسانه‌های غربی یک تابو محسوب می‌شود، در این مقالۀ بریتانیایی شش بار از آن استفاده شده است.
از نظر منتقدانی که از کلیشه‌های تحقیرآمیز این مقاله برای توصیف زنان عرب متحیر شده‌اند، نویسنده به این موضوع توجه نداشته که در بسیاری از کشورهای این منطقه، چاق بودن نه به دلیل استقبال از زنان گوشتی، بلکه به این دلیل است که برای قرن‌ها "چاق بودن" نماد ثروت و باروری بوده است.
همچنین این موضوع که بطور کلی در جهان عرب یک "اپیدمی چاقی" وجود دارد، مورد تایید بسیاری از کارشناسان است اما به گفتۀ منتقدان، دلیل وقوع آن را باید در وجود مشکلاتی همچون فقر و تبعیض جنسیتی نیز جستجو کرد.
دیگر دلیل جنجالی شدن این مقاله، نور افکندن آن بر موضوعی تحت عنوان "شرم از بدن" است که در خاورمیانه (در مقایسه با کشورهای غربی) ریشه‌های بسیار عمیق‌تری دارد و باعث شده به ندرت بتوان دربارۀ آن سخن گفت. این مشکل باعث شده است که اظهار نظرهای عمومی درباره زنان و بدنشان در بسیاری از این کشورها ممکن نباشد و به تبع آن، راههای افزایش آگاهی‌های زنان برای مقابله با پدیدۀ چاقی نیز بسته شود.
علاوه بر این، اگر در کشورهای غربی این میزان از چاقی در زنان دیده نمی‌شود، به دلیل جهانی شدن "زیبایی غربی" بویژه از طریق برندسازی‌ها و تبلیغات در شبکه‌های تلویزیونی و رسانه‌های اجتماعی است که باعث شده برای بدن انسان استانداردهایی "غیرواقعی" تعریف شود. این استانداردها بسیار دیرتر وارد جوامع عربی شدند و در حال حاضر عمدتا در میان نسل جدید جوانان عرب رایج هستند.
منتقدان مقالۀ "اکونومیست" همچنین با اتکا به آمارها، با استدلالات نویسنده درباره گرایش بیشتر به "زنان چاق" در جهان عرب مخالفند. آنها بطور مثال به لبنان اشاره دارند که آمارهای آن حاکی از افزایش تقاضاها برای جراحی زیبایی است. بر اساس مطالعه‌ای که در سال 2010 میلادی در دبی انجام شد نیز، حدود ۷۵ درصد از دانشجویان دختر اماراتی از بدن خود راضی نیستند و 25 درصد آنها دچار انواع اختلالات خوردن هستند
و با این حال، بسیاری می گویند، در مقایسه با ایالات متحده و اروپا، زیر سؤال بردن و یا شوخی با معضل اضافه وزن در منطقه گسترده و به شکلی عجیب، همچنان قابل قبول است.
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала