مکنزی: امریکا با مدل شکست‌خورده غربی دست به ملت‌سازی در افغانستان زد

© AP Photo / Alex BrandonГенерал-лейтенант США Кеннет Маккензи-младший во время выступления в Пентагоне
Генерал-лейтенант США Кеннет Маккензи-младший во время выступления в Пентагоне - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 27.08.2022
عضو شوید
فرمانده پیشین سنتکام گفت، که امریکا چالش پناهگاه های همیشگی طالبان درپاکستان را هیچگاه حل نتوانست.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از افغانستان انترنشنل، جنرال فرانک مکنزی، فرمانده پیشین ستاد مرکزی امریکا روز جمعه، ۴ سنبله در مصاحبه با شبکه خبری ان‌بی‌سی گفت، که طالبان در دو دهه گذشته همیشه در پاکستان پناهگاه‌های امن داشتند و ایالات متحده امریکا در این مدت هرگز نتوانست درباره پناهگاهای طالبان با اسلام‌آباد به توافق برسد.
Представитель МИД Китая Чжао Лицзянь - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 17.08.2022
ریشخندی وزارت خارجه چین به هفت "شاهکار" امریکا از آن میان گریز از افغانستان
این جنرال امریکایی گفت، که پاکستانی‌ها اطمینان داشتند روزی امریکا نیروهای خود را از افغانستان بیرون می‌کند و به همین دلیل، توافقی روی پناهگاه‌های طالبان با پاکستان صورت نگرفت.
او گفت: "پاکستانی‌ها هرگز باور نمی‌کردند که ما [در افغانستان] بمانیم؛ همیشه فکر می‌کردند که ما می‌رویم." و افزود: "آنها درست فکر می‌کرند. ما رفتیم".
فرمانده پیشین سنتکام همچنین گفت، که امریکا با مدل شکست‌خورده غربی دست به ملت‌سازی در افغانستان زد که به گفته او، "کار نادرست" بود.
مکنزی گفت: "ما به ملت‌سازی در افغانستان آغاز کردیم که شاید برخی از این تلاش‌ها برای محافظت از منافع ما ضروری بود، اما تلاش‌های گسترده‌ دیگری در این راستا انجام دادیم که در نهایت در درازمدت به ما کمکی نکرد".
او گفت: "نمی‌دانم که افغانستان با مدل غربی ملت‌سازی قابل اداره باشد، اما می‌دانم که افغانستان با الگوی افغانی قابل اداره است و به پایداری خواهد رسید. ما به واقعیت‌های افغانستان توجه بسیار کمی داشتیم".
جنرال عالی‌رتبه امریکایی گفت، که ماموریت افغانستان برای چهار دولت ایالات متحده و دو حزب عمده این کشور ترکیبی از "شکست نظامی و دیپلماتیک" بود.
یادآوری می کنیم، که امریکا در ماه اگوست سال گذشته میلادی از افغانستان بیرون شد و این کشور را به دست یک گروه تروریستی سپرد، که هم اکنون بیش از 90 درصد شهروندان این کشور با گرسنگی هر روز دست و پنجه نرم می کنند و بیش از 5 میلیون تاکنون از این کشور بیرون شده اند.
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала