نتایج پنجمین نشست مشورتی مسکو درباره افغانستان

© Sputnik / Maksim Bogodvid /  مراجعه به بانک تصاویر Участники V заседания Московского формата консультаций по Афганистану
Участники V заседания Московского формата консультаций по Афганистану  - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 29.09.2023
عضو شوید
بیانیه فرمت مشورتی مسکو درباره افغانستان در نتیجه پنجمین نشست در کازان.
به گزارش اسپوتنیک، در 29 سپتامبر 2023، پنجمین نشست کشورهای شرکت کننده در نشست مشورتی فرمت مسکو در مورد افغانستان در کازان در سطح نمایندگان ویژه و مقامات ارشد هند، ایران، قزاقستان، چین، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، ترکمنستان و ازبکستان برگزار شد. در این جلسه سرپرست وزارت امور خارجه طالبان* نیز حضور داشت. نمایندگان عربستان سعودی، قطر، امارات متحده عربی و ترکیه به عنوان مهمان افتخاری حضور داشتند.
درباره تهدیدات امنیتی
طرفین با نگرانی به وضعیت دشوار امنیتی در افغانستان به دلیل تشدید فعالیت گروه های تروریستی، در درجه اول داعش** اشاره کردند. ما از تلاش های قابل توجه مقامات فعلی افغانستان برای مبارزه با داعش قدردانی کردیم و از آنها خواستیم تا اقدامات مشابهی را علیه همه گروه های تروریستی انجام دهند. ما از مقامات فعلی افغانستان خواستیم تا اقدامات مؤثری را برای انهدام، از بین بردن و جلوگیری از استقرار انواع گروه های تروریستی مستقر در افغانستان و جلوگیری از ظهور کانون تروریسم و ​​بی ثباتی در کشورهای همسایه منطقه در کشور اتخاذ کنند.
درباره مبارزه با مواد مخدر
گزارش هایی مبنی بر کاهش کشت خشخاش در افغانستان به دلیل گام های موفقیت آمیز مقامات فعلی افغانستان را متذکر شدیم. آنها بر اهمیت تداوم اجرای سیاست واقعی و موثر مبارزه با مواد مخدر خود به ویژه در مبارزه با تولید مواد مخدر صنعتی که بر اساس داده های موجود با رشد جدی و خطرناکی همراه است، تاکید کردند.
ما از مقامات فعلی افغانستان خواستیم تا همکاری خود را با کشورهای منطقه در مبارزه با تهدیدات تروریسم و ​​قاچاق مواد مخدر از خاک افغانستان افزایش دهند. اکثر کشورهای شرکت کننده بر مخالفت خود با حمایت خارجی از تروریسم در افغانستان تاکید کردند.
درباره تشکیل حکومت فراگیر
با تأسف خاطر نشان می شود که هیچ پیشرفتی در تشکیل یک دولت واقعاً فراگیر در افغانستان صورت نگرفته است که منعکس کننده منافع همه گروه های قومی-سیاسی در این کشور باشد. علیرغم انتصاب نمایندگان فردی از ملیت های مختلف افغان در اداره کابل، احزاب تاکید کردند که تکثر سیاسی در آن قابل مشاهده نیست. مجدداً از مقامات کنونی خواسته می شود که برای تکمیل روند صلح و ایجاد یک دولت متوازن، فراگیر، همه شمول و پاسخگو در کشور، گفتگوی عملی و نتیجه محور با نمایندگان گروه های قومی-سیاسی بدیل برقرار کنند.
درباره وضعیت مهاجران
ما از مقامات کنونی افغانستان خواستیم تا شرایط لازم را برای بهبود سطح زندگی مردم افغانستان، جلوگیری از مهاجرت بیشتر و بازگشت مهاجران ایجاد کنند.
درباره تبعیض های قومی و جنسیتی
اشتراک کنندگان خواستار احترام به حقوق اساسی و آزادی های مردم در افغانستان از جمله حقوق برابر برای کار، تحصیل و عدالت بدون در نظر گرفتن جنسیت، قومیت و مذهب شدند. ما بر نگرانی ها در مورد ممنوعیت کار برای زنان و تحصیل برای دختران تمرکز کردیم. از مقامات کنونی افغانستان خواست تا آموزش مدرن را مطابق با معیارهای بین المللی در مکاتب ترویج کنند.
آزادسازی دارایی های ارزی افغانستان و رفع تحریم ها
اکثر کشورهای عضو فرمت مسکو تلاش های دبیرکل سازمان ملل متحد برای هماهنگی اقدامات شرکای بین المللی و منطقه ای در افغانستان را در نشست نمایندگان ویژه در دوحه در ماه می 2023 ذکر کردند و معتقدند که همکاری با بازیگران فرامنطقه ای امکان پذیر است. ائتلاف غربی به رهبری امریکا که فعالیت‌های 20 ساله آن به بحران کنونی افغانستان منجر شد، مسئولیت خود را در قبال بازسازی این کشور پس از جنگ به رسمیت می‌شناسد و می‌پذیرد و فوراً دارایی‌های افغانستان را رفع انسداد و تحریم‌های یکجانبه خواهد کرد.
موارد دیگری که در بیانیه پایانی ذکر شده اند قرار ذیل است:
طرفین از ایجاد افغانستان به عنوان یک کشور مستقل، متحد و صلح آمیز حمایت کردند. آنها به غیرقابل قبول بودن استقرار تأسیسات زیربنایی نظامی کشورهای ثالث در افغانستان و کشورهای همسایه به هر بهانه ای اشاره کردند.
آنها ضمن ارزیابی مثبت چشم انداز توسعه پروژه های اقتصادی منطقه ای با مشارکت افغانستان، بر ضرورت تقویت روابط اقتصادی دوجانبه و چندجانبه تاکید کردند.
طرفین مخالفت خود را با تلاش برای سیاسی کردن کمک‌های بشردوستانه تایید کردند و بر اهمیت ادامه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان اشاره کردند.
ما برای گسترش همکاری با مقامات فعلی افغانستان در زمینه های فرهنگی، ورزشی و آموزشی ابراز علاقه کردیم.
طرفین به پیشنهاد ایران برای تقویت همکاری های منطقه ای در مورد افغانستان از طریق ایجاد یک گروه تماس منطقه ای برای گفتگو در مورد موضوعات مورد علاقه اشاره کردند.
ضمیر کابلوف در این مورد به خبرنگاران گفت: "کار ما به پایان رسیده است، اعلامیه کازان تقریباً توسط همه به جز تاجیکستان تایید شده است. شرکای تاجیک به برخی از نکات این بیانیه اعتراض دارند. شما می توانید شخصاً در این مورد از آنها بپرسید و آنها به شما توضیح خواهند داد."
پنجمین نشست مشورتی "فرمت مسکو" در مورد افغانستان که شامل نمایندگان طالبان و کشورهای همسایه افغانستان است، روز جمعه در کازان برگزار شد.
طالبان* — این سازمان به دلیل فعالیت های تروریستی تحت تحریم های سازمان ملل است.
داعش **— یک سازمان تروریستی ممنوعه در فدراسیون روسیه.
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала