کمک جاپان برای تهیه واکسین نجات بخش

© Photo / وزارت صحتکمک جاپان برای تهیه واکسین نجات بخش
کمک جاپان برای تهیه واکسین نجات بخش - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
اسپوتنیک، کابل: دولت جاپان اعلام کرده که مبلغ 12.4 میلیون دالر به منظور تهیه واکسین «نجات بخش» و جلوگیری از انتشار بیماری‌های انتانی در افغانستان کمک می‌کند.

وزارت صحت عامه می‌گوید که این کمک قرار است برای محو بیماری پولیو و جلوگیری از انتشار بیماری‌های قابل پیشگیری توسط واکسین به مصرف برسد.

متسوجی سوزاکا  سفیر جاپان در کابل، ادل خضر نماینده صندوق وجهی کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف در افغانستان،‌ توافقنامه ۱۲ ماهه‌ای را با داکتر فیروزالدین فیروز وزیر صحت عامه در باره این کمک به امضا رساندند.

وزارت صحت عامه می‌گوید که این کمک تلاش‌های یونیسف و شرکایش را در تهیه واکسین های مهم برای محو پولیو و پروگرام روزمره معافیت کتلوی حمایت خواهد کرد. این واکسین‌ها در تمام تسهیلات صحی و از طریق کمپاین‌های پولیو در تمام کشور بطور رایگان تطبیق می‌گردد.

سفیر متسوجی سوزاکا در بیانیه خویش در مراسم امضای این تفاهم‌نامه گفت: «جاپان برای مدت طولانی به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تمویل کنندگان بخش صحی به مردم افغانستان کمک و به حفاظت از اطفال از نقطه نظر انسانی و انکشافی توجه کرده است. برای بدست آوردن خودکفایی افغانستان، توجه به رکن ملت سازی و حفاظت از نسل آسیب پذیر از اهمیت خاص برخوردار است. جاپان به کار مشترک با حکومت افغانستان و شرکای بین المللی برای رسیدن به خودکفایی افغانستان در بخش صحت نیز ادامه خواهد داد.»

همچنین فیروزالدین فیروز با ابراز امتنان به نمایندگی از حکومت ومردم افغانستان می‌گوید: «حکومت جاپان و یونیسف طی سالیان متمادی شرکای اصلی ما در معافیت کتلوی بوده‌اند و ما از سرمایه گذاری دوامدار حکومت جاپان که برای تقویه و ادامه معافیت کتلوی و کمپاین‌های پولیو در سرتاسر کشور مهم بوده است، سپاس‌گذاریم.»

براساس یک اعلامیه وزارت صحت، ادل خضر نماینده یونیسف نیز،‌ هنگام تحویل گیری این کمک مالی در مورد موفقیت و چالش‌های این مشارکت در زمینه معافیت کتلوی گفته است: «ما تلاش‌های مهمی در مسیری درست انجام داده‌ایم. مشارکت ما با مردم وحکومت جاپان تفاوت مهمی را در زمینه حفظ بقای زنان و اطفال افغانستان سبب شده است.» خانم خضر افزود: « میزان مرگ و میر اطفال در دهه اخیر تقریبا نصف شده و پروگرام واکسین در این موفقیت نقش بارز داشته است. واقعات پولیو نیز از 20 مورد در سال 2015  به 12 مورد در سال جاری کاهش یافته‌اند. باوجود چالش های بسیار،‌ ما باید این حرکت خوب را ادامه دهیم و مشترکا کار کنیم تا به پولیو و سایر امراض قابل وقایه توسط واکسین خاتمه دهیم.»

ایکایرو چو از مسوولان اداره همکاری‌های جاپان، از تمویل‌کنندگان اصلی در افغانستان، نیز می‌گوید: «‌کنترول امراض ساری یکی از اولویت‌های پالیسی کمک‌های جایکا برای افغانستان می‌باشد. ما به این باور هستیم که دسترسی به واکسین‌های معیاری در برای رسیدن به پوشش جهانی صحت نقش کلیدی دارد.» او اضافه نمود: « جایکا متعهد به حمایت از افغانستان در تلاش برای محو پولیو است.  ما به حکومت افغانستان و شرکایش بخاطر کاهش تعداد موارد ابتلا به پولیو در افغانستان و این‌که دیگر این کشور ویروس پولیو را به بیرون صادر نمی‌کند، تبریک می‌گوییم. ما امیدواریم که این کمک مالی به توقف انتشار ویروس و محو بیماری پولیو بی‌انجامد.»

 وزارت صحت عامه می‌افزاید که کمک مالی جاپان تدارکات واکسین‌های معافیت کتلوی روزمره را به طور سالانه برای ۱.۳ میلیون کودک تحت سنین یک سال را تمویل خواهد کرد. این واکسین‌ها شامل «بی سی جی» در مقابل توبر کلوز،‌ واکسین پولیو برای فلج اطفال، واکسین سرخکان و هیپاتیت «بی» می‌باشند. همچنین نزدیک به ۲.۵ میلیون زن در عمر باروری از واکسین ضد تیتانوس که از کمک جاپان خریداری می‌شود، بهرمند خواهد شد. این کمک مالی ۳۶ میلیون دوز واکسین را برای کمپاین‌های کلیدی سال ۲۰۱۷ تهیه خواهد نمود که بیشتر از ۳۰ درصد تمام ۱۱۰ میلیون دوز مورد نیاز سالانه را در بر می‌گیرد.

 

 

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала