ارگ: تصمیم پاکستان در مورد مناطق قبایلی مخالف توافق 1921 است

© Photo / M.Naderiارگ: تصمیم پاکستان در مورد مناطق قبایلی مخالف توافق 1921 است
ارگ: تصمیم پاکستان در مورد مناطق قبایلی مخالف توافق 1921 است - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
ریاست جمهوری افغانستان ادغام مناطق قبایلی با ایالت خیبر پشتونخواه را "تصمیم یکجانبه" خواند و گفته است که هر نوع اقدامات سیاسی و نظامی در آن منطقه بدون مشوره میان دو کشور، برخلاف توافقات 1921 میان هند بریتانیایی و افغانستان است.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری جمهور، ارگ ریاست جمهوری با نشر اعلامیه‌ای در واکنش به تصمیم روز پنجشنبه پارلمان پاکستان، گفته است که کابل همواره به خاطر مداخله‌های نظامی پاکستان و تصمیم یکجانبه آن کشور به منظور تغییرات وضعیت سیاسی مردم قبایلی ساکن در امتداد خط دیورند، نگرانی خود را از طرق دیپلوماتیک با مقامات اسلام آباد و جامعه بین المللی مطرح کرده است.

واکنش ارگ به ادعای پاکستان در خصوص تسلیمی  تروریست ها به دولت کابل - اسپوتنیک افغانستان
واکنش ارگ به ادعای پاکستان در خصوص تسلیمی تروریست ها به دولت کابل

در اعلامیه ریاست جمهوری همچنین آمده است که پارلمان پاکستان تصمیم ادغام مناطق قبایلی را با ایالت خیبر پشتونخواه در حالی اتخاذ کرده است که وضعیت نظامی در آن مناطق حاکم بوده و "هرگونه تصمیم در مناطق قبایلی باید در روشنی اجماع مردم صورت گیرد تا از اراده آنان" نمایندگی کند.
در این اعلامیه همچنین آمده است که حکومت افغانستان با درک "سیستم غیر انسانی حاکم در مناطق قبایلی" تصمیم یکجانبه در باره سلب خود مختاری مناطق قبایلی را که بدون مشوره مردم آن منطقه و مقامات افغانستان صورت گرفته است، راه حل مشکل نمی‌داند.
اسامبله قومی پارلمان پاکستان روز پنجشنبه در یک اقدام بی‌سابقه با 229 رای موافق و 29 رای مخالف، مسوده قانونی ادغام مناطق قبایلی "فاتا" را با ایالت خیبر پشتونخواه تائید کرد.
براساس موافقه‌ای صورت گرفته میان حاکمان وقت هند بریتانیوی و افغانستان، در امتداد خط دیورند هفت "قبایل اجنسی" در تنظیم امور خویش، باید تا اندازه‌ای مستقل باشند.
بربنیاد این موافقه، مناطق قبایلی "فاتا" منطقه آزاد خوانده می‌شود و حکومت با استفاده از نظام فدرالی این مناطق را اداره می‌کند که در امور داخلی خویش استقلال دارند.

حکومت افغانستان، در مورد خط دیورند با پاکستان اختلاف دارد و آن را نمی‌پذیرد. اما پاکستان این خط را سرحد میان دو کشور می‌خواند و هر نوع بحث در این مورد را ختم شده می‌داند.

 

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала