شرط بدون قید و شرط گفت و گو با طالبان

© Sputnik / Sergey Guneev /  مراجعه به بانک تصاویر عبدالله عبدالله
عبدالله عبدالله - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
عبدالله عبدالله اظهار داشته است که تنها گفت‌وگوی بی قیدوشرط با طالبان راه رسیدن به صلح است.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع، اظهارات عبدالله عبدالله وقتی صورت گرفته است که اشرف غنی رئیس‌‎جمهور افغانستان، آتش‌بس را هم‌چون پیشرط گفت‌وگوهای صلح با طالبان مطرح نموده‌است.

عبدالله عبدالله  - اسپوتنیک افغانستان
حمایت عبدالله از مبادلۀ زندانیان با طالبان

همزمان با شرط گذاشتن رئیس‌جمهور افغانستان برای آغاز گفت‌وگوهای صلح با طالبان، عبدالله عبدالله، رییس‌اجراییه ۶ دلو گفت‌وگوی بی قید و شرط با طالبان را اعلام کرد.

آقای عبدالله که پس از چاشت امروز در یک نشست دستۀ انتخاباتی ثبات و هم‌گرایی در کابل سخن می‌زد، گفت که صلح در انحصار ارگ نیست و نباید بخاطر کرسی ریاست‌جمهوری در برابر یک روند ملی مانع ایجاد کرد.

او افزود: «ما قید و شرط نمی‌گذاریم. البته اگر آتش‌بس امروز صورت بگیرد، این را صد درصد به نفع مردم افغانستان می‌دانم، اگر فردا صورت بگیرد و یک لحظه از درد و رنج مردم افغانستان کم شود آن را به خیر مردم می‌دانم و آن را زمینه ساز  به موفقیت مذاکره می‌دانیم.»

رییس‌اجراییه، تقرری‌های پسین از سوی رییس‌جمهور را نقض توافق‌نامۀ ایجاد حکومت وحدت ملی دانست و هشدار داد که در برابر این وضعیت ایستاده‌گی خواهد کرد: «..بخاطر حفظ نظام [تحمل] می‌کنیم، بخاطر حفظ ثبات [تحمل] می‌کنیم، اگر بر طبع او [رییس‌جمهور] خوش نمی‌خورد یا بهانۀ دیگر بدست شان می‌دهد او کار خودشان است. بدانند که نتیجه اجرآات یک طرفه شان چه است و بیشتر از این تحمل نمی‌شود.»

عبدالله عبدالله: جرگه مشورتی صلح ممد نیست، در آن شرکت نمی‌کنم - اسپوتنیک افغانستان
عبدالله به طالبان: تهدید افراد ملکی نشان‌دهنده عدم قوت شماست

بابر فرهمند، معاون نخست دستۀ انتخاباتی ثبات و هم‌گرایی به رهبری عبدالله عبدالله نیز افزود: «شما شرکای برحق این حکومت استید. شما حکم بدهید به صفت والی، وزیر و معین تطبیقش را خود مردم می‌کند.»

در همین حال، شماری دیگر از شرکت کننده‌گان این نشست، گفتند که اگر کمیسیون شکایات‌های انتخاباتی آرای پاک را از ناپاک جدا نکند، نتیجۀ پرتقلب انتخابات ریاست‌جمهوری پذیرفتنی نخواهد بود.

محمد محقق، عضو دستۀ انتخاباتی ثبات و هم‌گرایی و رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان بیان داشت: «اگر تقلب بازهم در افغانستان برنده شود... هم دموکراسی ازبین می‌رود هم ثبات و امنیت ازبین می‌رود و دیگر مردم افغانستان این تقلب را نمی‌پذیرد و بحران یقینی به میان می‌آید.»

اما، صدیق صدیقی، سخن‌‎گوی ریاست‌جمهوری به این نگرانی‌ها و هشدارها این‌گونه واکنش نشان می‌دهد: «اظهارات اخیر برخی از سیاسون کشور مبنی‌بر این که حکومت افغانستان تعهد به صلح ندارد، درک پایان این قشر سیاسی را از اقدامات رییس‌‎جمهور نشان می‌دهد.»

این نگرانی‌ها پس از آن ابراز می‌شوند که با گذشت نزدیک به چهار ماه از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری، نتیجه نهایی این انتخابات تاکنون روشن نیست.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала