نماینده مجلس: تعدادی تلاش دارند وحشیانه ترین خودکامگی را به افتخارات خود تبدیل کنند

© Photo / ارگکمال ناصر اصولی در افتتاح دور هفدهم پارلمان افغانستان
کمال ناصر اصولی در افتتاح دور هفدهم پارلمان افغانستان - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
یک نماینده مجلس گفته است که بعضی‌ها می‌خواهد که بدوی‌ترین شکل ستم‌گری و وحشیانه‌ترین نوع خودکامگی و خشونت را به افتخارات و مقدسات یک ملت تبدیل کنند.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از آوا، عارف رحمانی نماینده مجلس در توییترش نوشته است، "واکنش‌ها به سخنان آقای دانش خلاف انتظار و تکان دهنده است. بعضی‌ها می‌خواهد که بدوی‌ترین شکل ستم‌گری و وحشیانه‌ترین نوع خودکامگی و خشونت را به افتخارات و مقدسات یک ملت تبدیل کنند. امری که غیر قابل دفاع و بدور از منطق انسان امروزی است."

 او نوشته که "آیا آنهای که سخنان استاد دانش را توهین به مقدسات شان می‌دانند، حاضرند سخنان آرین یون را که خواهان قتل عام مجدد هزاره‌ها شده است و انتقام چنگیز و هلاکو را از هزاره‌های امروز می‌گیرند، محکوم کنند؟"

 این نماینده مجلس همچنین گفته است که متاسفانه اوضاع خوب نیست. باید بزرگان کشور فکری به حال بهبودی اوضاع کنند.

 این در حالیست که دو روز قبل سرور دانش که همراه با اشرف غنی، رئیس جمهور به بامیان سفر کرده بود، در سخنرانی‌اش گفت که "امارت نظامی است، متکی بر اراده یک فرد و بدون رأی و حتی بدون رضایت عامه مردم. این نظام با یک نظام کاملا استبدادی و دیکتاتوری هیچ فرقی ندارد."

 دانش گفته بود "نظام طالبانی با سلطنت سدوزایی و محمدزایی که به نام امارت یا سلطنت از ۱۷۴۷ (۱۱۲۶ش) تا ۱۹۷۸ (۱۳۵۷ش) به مدت بیش از ۲۳۰ سال بر افغانستان حکومت کردند، از نگاه روح و محتوا هیچ تفاوتی ندارد."

دیدار سفیر افغانستان در روسیه با سرور دانش - اسپوتنیک افغانستان
دیدار سفیر افغانستان در روسیه با سرور دانش

 معاون رئیس جمهور بیان کرده بود که در آن نظام‌ها هم "یک گروهی کوچک از یک قبیله به صورت موروثی و با استبداد و دیکتاتوری بر افغانستان حکومت کردند، در نظام امارت نیز حکومت یک فرد به طور مادام العمر بر سرنوشت یک ملت مطرح است، بدون رعایت حقوق اساسی شهروندان و آزادی‌های عمومی و حتی قانون اساسی."

 او نظام امارت را که موسس آن طالبان است "یک نظام فراقانونی، نامحدود و مطلقه" خواند.

 همین مقایسه امارت اسلامی طالبان با سلطنت‌های سدوزایی و محمدزایی و "دیکتاتور و مستبد" خواندن، این سلطنت‌ها، واکنش‌های بدنبال داشته است.

  ادریس زمان، سرپرست پیشین وزارت خارجه در توییترش نوشته که به آقای دانش احترام زیادی دارد، با این حال "تفسیر تجدید نظرطلبانه و نادرست از تاریخ و تلاش برای عمومیت دادن بخش تاریک تاریخ اخیر به دو قرن و سلسله‌های افغانستان، تعجب‌آور و ناامید کننده است."

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала