عمران خان: پاکستان مقصر نیست؛ طالبان خود را پیروز جنگ می داند

© Photo / Imran Khan/facebookImran Khan
Imran Khan - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 28.07.2021
عضو شوید
نخست وزیر پاکستان ادعا ها درباره حمایت پاکستان از طالبان در درگیری‌های اخیر افغانستان رد نموده می‌گوید ما فقط به همکاری‌های صلح آمیز متعهد هستیم.

به گزارش اسپوتنیک، عمران خان، نخست وزیر پاکستان در مصاحبه با شبکه تلویزونی آمریکایی "PBS NEWS" به بررسی تحولات اخیر افغانستان پرداخته و گفت: اعزام ده هزار جنگجو به افغانستان از پاکستان برای حمایت از طالبان در درگیری‌های اخیر شایعه است و این اخبار کاملا بی اساس و بدون مدرک مطرح می‌شود، پاکستان برخلاف این شایعات از بیش از ۳ میلیون پناهجو که اقشار مختلف جامعه افغانستان هستند پذیرایی می‌کند.

قریشی: پاکستان خواهان صلح و ثبات در افغانستان است - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 22.07.2021
قریشی: پاکستان خواهان صلح و ثبات در افغانستان است

عمران خان گفت، بسیار متاسفیم که با وجود تلاش‌های زیاد اسلام آباد برای تسهیل روند صلح، همچنان پاکستان را به خاطر آنچه در افغانستان رخ می‌دهد مقصر می‌دانند، کاملا واضح است که وضع فعلی افغانستان نتیجه دو دهه درگیری و جنگ در این کشور است.

نخست وزیر پاکستان تصریح کرد: آشتی سیاسی تنها راه حل مسئله افغانستان است چرا که ایالات متحده طی 20 سال در یافتن راه حل نظامی برای این بحران شکست خورده است. برخلاف امریکا که همواره راهکار نظامی برای افغانستان را ترجیح داده بسیاری از رهبران پاکستان در دو دهه گذشته همواره بر ضرورت راهکار سیاسی مسئله افغانستان تاکید کردند، به همین دلیل ما همچنان به همکاری‌های صلح متعهد هستیم و این را در تسهیل روند مذاکرات امریکا و طالبان نشان دادیم.

وی افزود: در حال حاضر که نزدیک به 150 هزار نیروی خارجی از افغانستان خارج شده اند، طالبان خود را پیروز جنگ طولانی افغانستان می‌داند و برخلاف گذشته تمایل زیادی به مذاکره ندارد.

عمران خان ادامه داد: هر نوع ناآرامی و هرج و مرج در افغانستان مستقیماً بر پاکستان تأثیر می‌گذارد، با توجه به اینکه اقتصاد ملی پس از تلاش‌های فراوان اخیرا احیا شده به هیچ عنوان نمی‌خواهیم بار دیگر به پیامد‌های جنگ داخلی افغانستان که در گذشته نیز آن را تجربه کرده ایم دچار شویم.

عمران خان تاکید کرد: پاکستان توانایی پذیرایی از مهاجرین افغان بیشتر را ندارد، از این رو مرز خود با افغانستان به طول 1500 کیلومتر را با هزینه زیاد حصار کشی کرده و در کنار آن به تلاش‌های دیپلماتیک خود برای روند صلح ادامه خواهد داد.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала