حضور چین در سوریه

© AP Photo / Li Tangکشتی طیاره بردار لیائونینگ
کشتی طیاره بردار لیائونینگ - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
خبرهای حساسیت برانگیزی در خصوص آمادگی چین برای پیوستن به این عملیات به گوش می رسد

به تاریخ 8 اکتوبر وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که روسیه در ارتباط حضور قوای هوایی چین در عملیات علیه نیروهای تکفیری داعش در سوریه اطلاع ندارد.

از زمانی که عملیات هوایی روسیه در قلمروی سوریه آغاز شده، خبرهای حساسیت برانگیزی در خصوص آمادگی چین برای پیوستن به این عملیات به گوش می رسد. واسیلی کاشین کارشناس مرکز تحلیل های استراتژیک و تکنولوژی در این باره به رادیو اسپوتنیک می گوید: «در خبرها دایما صحبت از کشتی های طیاره بر «لیائونینگ» و حرکت آن به سوی سواحل سوریه به میان می آید. رسانه های اسرائیل با اطمینان می گویند:«لیائونینگ، به سواحل سوریه رسیده و حتی وارد پایگاه روسیه در طرطوس شده است. طیارت جی-15 از پایگاه قوای هوایی روسیه حفاظت می کنند.

اینها همه خیالبافی هستند. وزارت دفاع چین در حال بررسی آزمایشی کشتی طیاره بردار «لیائونینگ» است. جابجایی این کشتی چینی میتواند توجه نظامی دیگر کشورها و قاعدتا رسانه ها را به دنبال داشته باشد. این کشتی برای ورود به صحنه نظامی، باید از اقیانوس های آرام و هند و کانال سوئز عبور کند. ضمن اینکه نیاز به اسکورت و کشتی های حمایتی و اکتشافی دارد. آیا شاهدی وجود دارد که حرکت کشتی چینی را تایید کند؟

خبرهای منتشر شده توسط برخی منابع و از جمله خبرگزاری المصدر لبنان حاکی از این هستند که چین مشاوران نظامی و انجینران خود را روانه سوریه می سازد. ضمن اینکه اخبار خود را به نقل از منابع سوری آورده و تاکید دارند که چینی ها طی هفته آینده در محل خواهند بود. صحبت ظاهرا از سناریوی اعزام کمک های تخنیکی در ابعاد بزرگ از طرف چین برای سوریه است. اما هیچ شواهدی دال بر این قضیه وجود ندارد. در طول مدت عملیات سوریه، چین فقط اعتبارات پولی به بشار اسد می داد. سلاح های چینی معمولا از طریق ارتش کشورهای عربی به دست شورشیان سوری می افتد.

با این حال، رد کردن احتمال دخالت نظامی چین در شرایط سوریه رد کردنی نیست. واضح است که طی هفته گذشته، بحران سوریه موضوع گفتگوهای روسیه و چین بوده است. چین در برنامه های خود نیازی به منهدم کردن حکومت اسد و تبدیل آن به حکومت اسلام گرایان رادیکال ندارد. پس از سرنگونی حکومت لیبی، شریک مهم اقتصادی چین، بیشتر خواهان از بین بردن قاطعانه زنجیره انقلاب ها در دنیای عرب هستند. این کار تهدید تکرار فاجعه سوریه را در دیگر کشورهای منطقه و شرکای چین از میان برمی دارد.

بحران سوریه ادامه دارد. بالاخره چین در کدام مرحله تصمیم به دخالت می گیرد؟ شاید چین ترجیح می دهد که منتظر زمان مناسب تری برای حضور خود در عرصه جهانی به عنوان رهبر بماند. 

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала