آیا 3 سرباز اضافی نیوزیلند می تواند امنیت را در افغانستان تامین کند؟

© US Army / SPC Gul A Alisanنیوزیلند برای تآمین امنیت در افغانستان 3 سرباز اضافی می فرستد
نیوزیلند برای تآمین امنیت در افغانستان 3 سرباز اضافی می فرستد - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
آیا این اقدام نیوزیلند سایر کشور های ائتلاف امریکا و ناتو را به افزایش نیرو های در افغانستان مجبور خواهد ساخت یا خیر؟

 چند روز بعد از آنکه امریکا اعلام نمود سربازان خود را در افغانستان افزایش میدهد، از هم‌پیمانان خود خواست تا آنها نیز نیرو های خود را در افغنستان افزایش دهند و نیوزیلند تنها کشوری است که سه پرسنل غیرمحارب اضافی د رجمع نیرو های خود به افغانستان می فرستد.

قابل یادآوری است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا سیاست خود را برای خاتمه دادن به درگیری‌ در افغانستان اعلام کرد و از فرستادن نیروهای بیشتر این کشور به جنگ بی‌فرجام افغانستان خبر داد. وی اشاره کرد سربازان بیشتری را به طولانی‌ترین جنگ امریکا اعزام خواهد کرد.
مقامات رسمی امریکا گفتند که ترامپ برنامه‌هایی مبنی بر اعزام 4000 سرباز اضافی به افغانستان را توشیح نموده است که بر علاوه 8400 نیرویی موجوده به افغانستان اعزام میگردند.

ترامپ از هم‌پیمانان خود نیز خواست که با اعزام سربازان و منابع مالی خود از طرح جدید او حمایت کنند تا به جنگ شانزده ساله افغانستان پایان دهند.
اطلاعیه مارک میشل، وزیر دفاع نیوزیلند برای افزایش شمار سربازان نیوزیلندی در کابل در پی درخواست ناتو برای اعزام نظامیان بیشتر به افغانستان است که اوایل سال جاری اعلام شد.
نیوزیلند از سال 2001 در افغانستان نیروی نظامی دارد. حضور این نیروها از سال2013 کمرنگ شده است اما این کشور همچنان شماری از نیروهای خود را برای تربیت افسران محلی در افغانستان حفظ کرده است.
میشل گفت: نیوزیلند در مقابله با خطر تروریزم جهانی و حمایت از ثبات در افغانستان دوشادوش هم‌پیمانان خود قرار خواهد داشت.
بیل اینگلیش، صدراعظم نیوزیلند گفت، دولت فرمان خود را برای تصمیم گیری درباره اعزام نیروهای جنگی به افغانستان تا پیش از انتخابات 23 سپتامبر نیوزیلند صادر کرده است.
جاسینتا آردن، رهبر مخالفان حزب حاکم نیوزیلند، به یک رسانه محلی گفت که او از اعزام سربازان به افغانستان حمایت نخواهد کرد چون اینگونه تصامیم عاقلانه نیست.

سازمان ناتو از کشورهای عضو این سازمان خواسته بود تا تعداد نظامیان خود در افغانستان را افزایش دهند که نیوزیلند در پاسخ به این درخواست پس از گذشت چهار ماه تصمیم گرفته تا سه نظامی دیگر را به افغانستان اعزام کند.

خالد رزمجو تحلیلگر سیاسی در مورد اینکه آیا افزایش نیرو های نیوزیلند در افغانستان به تعداد 3 نفر می تواند بر امنیت افغانستان تاثیر بگذارد؟ جواب داده گفت:

"افزایش نیرو های نیوزیلند در افغانستان باعث امنیت در این کشور نمی گردد، زیرا امریکا نمی خواهد در افغانستان امن تامین گردد. همه ابرقدرت ها در افغانستان منافع دارند و به شکل از اشکال میخواهند در افغانستان تاثیر داشته باشند. اما افغانستان خودش نیز طرح ندارد که ابرقدرت های ذیعلاقه را دور خود جمع کند".

افغانستان از نگاه اقتصادی و سیاسی و حتی اجتماعی کشور بسیار ضعیف است و محتاج کمک های خارجی می باشد. این محتاج عمدی است تا افغانستان نتواند سر بلند کند و رهبران کشور نتوانند خودمختار تصمیم بگیرند، بلکه فرمان شنو باشند و حالا دست دولت دراز است و کشور که استقلال اقتصادی نداشت، استقلال سیاسی هم ندارد و این باعث تضیف قدرت مرکزی میگردد، چنانچه ما شاهد آن هستیم.

حالا غرب دست به تفرقه اندازی بین اقوام و مذاهب در افغانستان می زنند تا کاملاً افغانستان به حوض خون تبدیل شود و خودشان تماشا کنند و ثروت ملت را با خود ببرند. امریکا با چنین سیاست خود در افغانستان موفق است. نسل نو در جنگ و مواد مخدر کلان شده اند که هم به افغانستان وهم به منطقه خطرناک است.

خالد رزمجو در پاسخ به سوال که آیا این اقدام نیوزیلند سایر کشور های ائتلاف امریکا و ناتو را به افزایش نیرو ها در افغانستان مجبور خواهد ساخت یا خیر؟ گفت:

"افزایش نیرو های نیوزیلند به تعداد 3 نفر یک فکاهی تراژیدی میباشد که هیچ تاثیر مثبت به تامین امنیت افغانستان نخواهد داشت. بهتر بود که نیوزیلند نسبت به 3 نفر، کمک های اقتصادی خود را در افغانستان توسعه میداد. اعزام 3 نفر اضافی- خبر خنده آور است. می توانم بگویم که نیوزیلند خواست به این شکل حمایت خود را از سیاست امریکا نشان بدهد. این خود یک اقدام سیاسی است نه کمک جدی برای تامین امنیت در افغانستان. تا حد میتوانیم بگویم که نیوزیلند با این اقدام خود دیگر کشور های ناتو را تحریک به افزایش نیرو های شان در افغانستان کرده است. تا حد ممکن این قصد را داشته باشد، اما در ناتو هم نظر واحد در این عرصه وجود ندارد که حتی چند کشور عضو ناتو نیرو های خود را از افغانستان خارج کردند. چند کشور که در افغانستان نیرو دارند، حضور سمبولی نیرو هاع ائتلاف خاص بخاطر رضایت امریکا است که ممکن تعهد با هم داشته باشند".

 از سال 2001 تاکنون نیروهای نیوزیلند در افغانستان مستقر اند که قرار بود تا سال 2014 نیروهای خود را از افغانستان خارج کند، این موضوع با واکنش و ابراز نگرانی «رون مارک Ron Marc» نماینده ارشد حزب محافظه‌‌ کار نیوزیلند نیز روبرو شد.

هم اکنون حدود 13هزار نیروی نظامی ناتو از جمله 8400 نظامی امریکایی در افغانستان مستقر هستند. در شرایطی نیوزیلند نیرو های خود را در افغانستان افزایش میدهد که اشرف غنی رئیس جمهور این افغانستان اخیرا اعلام کرد که کشورش به اعزام نظامیان  خارجی بیشتر به این کشور نیازی ندارد.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала