سی ان ان: چین پس از بیرون شدن امریکا از پیمان «تی پی پی» قوی تر می شود

© AFP 2023 / TOSHIFUMI KITAMURAA demonstrator holds a fan with "No! TPP" in a protest against the Trans Pacific Partnership (TPP) trade deal at a sit-in demonstration in front of the parliament building in Tokyo
A demonstrator holds a fan with No! TPP in a protest against the Trans Pacific Partnership (TPP) trade deal at a sit-in demonstration in front of the parliament building in Tokyo - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
شبکه خبری سی ان ان در تحلیلی به قلم «جترو مولن» و «پاتریک گیلسپی» نوشت، تصمیم ترامپ برای ترک پیمان «تی پی پی»* یا پیمان مشارکت ترانس- پاسیفیک راه را برای چین باز می کند.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از ایرنا، دونالد ترامپ رایس جمهوری امریکا روز دوشنبه(دیروز) فرمان بیرون شدن این کشور را از پیمان تجاری مشارکت ترانس- پاسیفیک یا پیمان مشارکت دو سوی اقیانوس آرام صادر و به یکی از وعده های مبارزات انتخاباتی خود جامه عمل پوشاند.
این پیمان اصلی ترین ستون اقتصادی سیاست چرخش به سوی اقیانوس آرام « باراک اوباما» رئیس جمهوری پیشین امریکا برای مواجهه با قدرت چین در منطقه راهبردی آسیا- پاسیفیک بود.
این پیمان میان امریکا و 11 کشور حاشیه اقیانوس آرام شامل سنگاپور، برونئی، نیوزیلند، شیلی، استرالیا، پرو، ویتنام، مالزی، مکزیک، کانادا و جاپان در 4 فیبروری 2016  در اوکلند نیوزیلند پس از چند دور مذاکرات طولانی منعقد شد اما هنوز به اجرا درنیامده است.
پیمان تی پی پی، یک قرارداد تجاری چند ملیتی است که برای اجرای آن قوانین بین المللی بازنویسی می شوند.
سی ان ان با اشاره به سخنان هفته گذشته «شی جین پینگ» رییس جمهوری چین مبنی بر اینکه این کشور از جهانی شدن در برابر نیروهای پوپولیست که می خواهند به تجارت آزاد پایان دهند، دفاع می کند، اعلام کرد؛ به نظر می رسد چین از فرصتی که به آن داده شده، خشنود است.

Выбранный президент США Дональд Трамп в Нью-Джерси - اسپوتنیک افغانستان
ترامپ امریکا را از توافق تجاری ترانس – پاسیفیک بیرون خواهد کرد

سی ان ان اعلام کرد، تصمیم ترامپ برای ترک بزرگ ترین قرارداد تجارت آزاد تاریخ، راه پکن را برای هدایت برند های تجاری خود به منطقه ای که بسیاری از موتورهای رشد اقتصادی جهان در آن قرار دارند، باز می کند. 
ترامپ که سیاست های تجاری حمایتی را محور مبارزات انتخاباتی خود قرار داده بود، پیمان تی پی پی را فاجعه ای معرفی کرد که توسط کسانی منعقد شده که می خواهند امریکا را غارت کنند.
وی همچنین قول داده است در مورد پیمان تجارت آزاد امریکای شمالی(نفتا)** نیز دوباره مذاکره کند تا شاید برخی شرایط توافق را تغییر دهد.
«ادوارد الدن» عضو ارشد شورای روابط خارجی امریکا به سی ان ان گفت: از این متحیرم که چرا ترامپ سعی دارد در مورد پیمان تجارت آزاد امریکای شمالی که تجارت با مکزیک و کانادا را کنترل می کند، دوباره مذاکره کند در حالی که از پیمان تی پی پی (که منطقه تجارت آزاد آن وسیع تر است) خارج می شود. 
وی افزود: ترامپ به تنهایی یک منبع عظیم قدرت و نفوذ را به چین بخشیده است. 
الدن ادامه داد: نخستین قانون مذاکره این است که چیزی را مجانی نبخشی، اما ترامپ بلافاصله این کار را کرد.
این عضو ارشد شورای روابط خارجی امریکا، ترک تی پی پی را به معنی دور انداختن رهبری 75 ساله امریکا در زمینه تجارت دانست.
سناتور «جان مک کین» نامزد پیشین جمهوریخواهان برای ریاست جمهوری امریکا در این باره به سی ان ان گفت: عقب نشینی های ترامپ ممکن است چین را جسورتر کند. اقدام ترامپ نشانه یک «متارکه امریکایی» است ، آن هم در زمانی که ما کمترین آمادگی را برای این کار داریم. 
وی تاکید کرد: این اقدام راه را برای چین باز می کند تا قوانین اقتصادی را به زیان کارگران امریکایی بازنویسی کند. 
سی ان ان گزارش داد، پکن در حال جا انداختن قرارداد تجاری خود به نام مشارکت اقتصادی جامع منطقه ای*** است. این قرار داد شامل بسیاری از کشورها مانند جاپان و استرالیا است که در تی پی پی نیز هستند. اگر چین در جا انداختن این قرارداد موفق شود، در آینده برای رهبری یک منطقه تجارت آزاد وسیع تر در موقعیتی قوی تر قرار می گیرد و نباید غافل بود که تا کنون نیز برخی کشورهای آسیایی مانند فلیپین با چین متحد شده اند. 
مقام های چین از کشورهای امریکای لاتین برای پیوستن به قرارداد مشارکت اقتصادی جامع منطقه ای استقبال می کنند. 
سی ان ان تاکید کرد، منتقدان بیم آن دارند که پکن به طور فزاینده ای اقدام به وضع قوانین و استانداردهای جهانی برای کنترل تجارت کند.
این شبکه خبری با اشاره به سخنان سال گذشته باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین امریکا مبنی بر اینکه ما نمی توانیم به کشورهایی مانند چین اجازه دهیم قوانین اقتصاد جهانی را بنویسند و ما باید این قوانین را بنویسیم، گزارش داد: با وجود دفاع شدید رئیس جمهوری چین از جهانی شدن، این کشور تا کنون اغلب از شرکت های بزرگ دولتی خود در برابر شرکت های خارجی حمایت کرده است. این کشور همچنین دسترسی به بازارهای داخلی خود را برای خارجی ها محدود می کند.
با این حال، چین از این استراتژی ها دفاع کرده و می گوید این کشور موفق بوده زیرا مسیری را دنبال کرده که به طور خاص مناسب نیازهایش است و این کشور به دنبال تحمیل استانداردهایش بر کشورهای دیگر نیست. 
به گزارش ایرنا از کوالالامپور، استرالیا روز سه شنبه در واکنش به صدور فرمان 'دونالد ترامپ' برای خروج امریکا از توافق تجاری دو سوی اقیانوس آرام (تی پی پی)، پیشنهاد تشکیل نسخه جدیدی از این پیمان را با عنوان «12 منهای یک» داد.

Кандидаты в президенты Дональд Трамп  и Хиллари Клинтон в дебатах в Нью-Йорке - اسپوتنیک افغانستان
در نخستین مناظره کلینتون و ترامپ چه گفتند؟

«هون استیون سیوبو» وزیر تجارت و سرمایه گذاری استرالیا روز سه شنبه در واکنش به این تصمیم ترامپ، گفت، یک نسخه از توافق تجارت آزاد دو سوی اقیانوس آرام با مشارکت «12 منهای یک» هنوز هم می تواند یک گزینه برای کشورهای باقی مانده باشد.
وی گفت، با مقام های کانادا، جاپان، نیوزیلند، سنگاپور و مالزی در این مورد مذاکره کرده و مذاکرات جداگانه ای با شیلی و پرو انجام شده است.
به گزارش شبکه «ای بی سی نیوز»، تولید ناخالص داخلی سالانه کشورهای عضو این پیمان (امریکا و 11 کشور حاشیه اقیانوس آرام شامل سنگاپور، برونئی، نیوزیلند، شیلی، استرالیا، پرو، ویتنام، مالزی، مکزیک، کانادا و جاپان) 28 تریلیون دالر و حدود  40 درصد تولید ناخالص داخلی جهان و برابر با یک سوم تجارت جهانی برآورد شده است.
وزیر تجارت استرالیا، گفت، با طرح جدید «تی پی پی» دیگر کشورها نیز برای پیوستن به طرح اجازه می یابند و شرایط موجود می تواند اجازه دهد کشورهای چین و اندونزی را نیز شامل شود.
اندونزی اکتوبر سال 2015 علاقه خود را برای حضور در این پیمان نشان داده بود.
'مصطفی محمد' وزیر صنعت و تجاری خارجی مالزی نیز اعلام کرده است این کشور به احتمال زیاد به دنبال موافقتنامه های تجارت آزاد دوجانبه با کشورهایی خواهد بود که در این پیمان شرکت داشتند.
البته وی گفت که تمرکز در حال حاضر بر قرارداد مشارکت اقتصادی جامع منطقه ای است.
'اونگ کا چوآن' معاون وزیر صنعت و تجارت خارجی مالزی نیز این احتمال را داده است که 11 کشور دیگر عضو توافق آن را اجرایی سازند.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала