آمریکا: ترامپ اسرار پنتاگون را به طالبان افشا کرد

© AP Photo / Alex Brandonآمریکا: ترامپ اسرار پنتاگون را به طالبان افشا کرد
آمریکا: ترامپ اسرار پنتاگون را به طالبان افشا کرد - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
مقام های نظامی آمریکا می‌گویند: رئیس‌جمهور آمریکا در گفت‌وگویی تلفنی، اسرار فهرست «بکش یا اسیر کن» پنتاگون را برای طالبان افشا کرده است.

به گزارش  اسپوتنیک، به نقل از thedailybeast مقامات امنیت ملی آمریکا گفته‌اند دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور، اسرار فهرست «بکش یا اسیر کن» وزارت دفاع آمریکا را برای طالبان افشا کرده است.

در تاریخ 26 فبروری(دهم حوت)، آمریکا و طالبان توافق صلح طولانی مدت را در دوحه، قطر، امضا کردند. بر اساس این توافق آمریکا باید شمار زیادی از نظامیان خود را از افغانستان خارج کند و افغانستان نیز باید اولین مذاکرات داخلی افغانستان را  برگزار و 5 هزار عضو طالبان را تا آن زمان آزاد کند.

مقامات امنیت ملی آمریکا از رئیس جمهور این کشور برای افشای اسرار فهرست «بکش یا اسیر کن» پنتاگون انتقاد کردند. از نظر آن‌ها رئیس جمهور پروتکل را نقض کرده است.

 ترامپ از رهبر طالبان خواست تا در مذاکرات بین الافغانی شرکت کند - اسپوتنیک افغانستان
ترامپ از رهبر طالبان خواست تا در مذاکرات بین الافغانی شرکت کند

به گفته این مقام ها ترامپ، نخستین رئیس جمهور آمریکاست که با یک گروه شورشی مسئول قتل هزاران سرباز امریکایی به صورت مستقیم گفتگو می‌کند.

یک مقام ارشد وزارت دفاع گفت: «این تکان‌دهنده است که رئیس جمهور با این افراد درباره این فهرست صحبت کرده است. این یک افشای بزرگ از ما به رقیبی بود که هرگز از منافع خود برای صلح نگذشته است.

بنابر گزارش‌ها، ترامپ با عبدالغنی برادر، یکی از رهبران اصلی طالبان، گفت‌وگوی تلفنی داشته است. او همچنین با امیر خان متقی، که در حمله‌هوایی آمریکا به طالبان مجروح شده بود، نیز صحبت کرده است.

فهرست «بکش یا اسیر کن» پنتاگون شامل سرکردگان، سرمایه داران، سازندگان بمب، حمل کنندگان سلاح در طالبان و القاعده می‌باشد.

طالبان گفته اند که این گفتگوی تلفنی حدود 35دقیقه طول کشیده است. ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا این نخستین مکالمه‌اش با رهبری طالبان بوده ، گفته است: «من نمی‌خواهم که چنین بگویم.»

به دنبال امضای توافق‌نامه صلح بین واشنگتن و طالبان، اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان، حکمی برای آزادی شماری از اعضای طالبان امضا کرد. این اقدام مقدمه‌ای برای برآورده کردن خواسته‌های این گروه قبل از شروع مذاکرات داخلی در افغانستان بود.

از سال 2018 دولت آمریکا و طالبان در تلاش برای دستیابی به توافق صلح بودند که باعث می‌شد مشروط به آنکه افغانستان پناهگاه امنی برای تروریست‌ها نشود، نیرو‌های خارجی از افغانستان خارج شوند.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала